Spelschema och historik för Basshunter

BasshunterBASSHUNTER

BASSHUNTER, Boten Anna - Radio edit på Spotify

Now You're Gone - The Album

Boten Anna - Radio edit

BASSHUNTER, All I Ever Wanted - Radio Edit på Spotify

Now You're Gone - The Album

All I Ever Wanted - Radio Edit

BASSHUNTER, Vi sitter i Ventrilo och Spelar DotA på Spotify

DotA

Vi sitter i Ventrilo och Spelar DotA

Jonas Erik Altberg, född 22 december 1984 i Halmstad är en svensk musiker som är känd under artistnamnet Basshunter. Han producerade förut eurodance med musikprogrammet FL Studio i sin hemmastudio. I dag producerar Basshunter sin musik i musikprogrammen FL Studio och Logic Studio.


Jonas Erik Altberg växte upp i Halmstad med sina föräldrar och lillebror. I åttaårsåldern upptäcktes att han hade tics och ryckningar som han inte kunde kontrollera. Det visade sig att han led av den neuropsykiatriska funktionsnedsättningen Tourettes syndrom. Syndromet ledde till att han blev retad i skolan och att han fick dåligt självförtroende. Vändningen kom då han som 18-åring ställde sig upp inför en gymnasieklass och berättade om sin funktionsnedsättning.


Musikproducerandet började som en hobby 1999. Basshunters första musikalbum, The Bassmachine, släpptes 2004 för nedladdning. Hans genombrott kom 2006 när den svenskspråkiga låten Boten Anna spreds via Internet. Under 2006 skrev han avtal med Extensive Music för management vilket senare blev ett skivkontrakt med Extensive Music och Warner Music Sweden. Jonas TV-debut skedde på Sommarkrysset i TV4 den 8 juli 2006. Det spelades in en musikvideo till Boten Anna, som också släpptes som singel, först i Sverige, sedan i flera andra europeiska länder, och hamnade på första plats på singelförsäljningslistan i flera länder, bland annat Nederländerna. Singelframgångarna ledde till inspelning av ett andra album, LOL <(^^,)>, som gavs ut den 30 augusti 2006. I augusti samma år blev det klart att en remix av Basshunters äldre låt Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA skulle bli Basshunters andra singel från albumet.


I april 2011 gick Basshunter in i Big Brother 2011-huset i Sverige och spelade in låten Fest i hela huset tillsammans med deltagarna. Låten gick senare upp som nummer ett på iTunes-listan över mest nedladdade låtar.


I en tv-intervju i juli 2012 framgick det att Basshunter bor i Spanien och Dubai samt att ett kommande album med en del svenska låtar är under produktion sedan två år tillbaka.Datum
Event
Stad
Plats

Basshunter
Karlstad
Nöjesfabriken
Basshunter - Skärtorsdagsfesten 18/4
Karlstad
Tempel Nattklubb
Valborgsfesten Med Basshunter
Karlstad
Tempel Nattklubb
Basshunter - Summerbreeze At Tempel 22/7
Karlstad
Tempel Nattklubb
Basshunter På Tempel Nattklubb 2/10
Karlstad
Tempel Nattklubb