Spelschema och historik för Hardcore Superstar

Hardcore SuperstarHardcore Superstar

Hardcore Superstar, We Don't Celebrate Sundays på Spotify

Hardcore Superstar

We Don't Celebrate Sundays

Hardcore Superstar, Above the Law på Spotify

C'mon Take On Me

Above the Law

Hardcore Superstar, Moonshine på Spotify

Split Your Lip

Moonshine

Hardcore Superstar är ett svenskt hårdrocksband från Göteborg som bildades 1997. Debutalbumet It's Only Rock 'N' Roll gavs ut 1998.


Hardcore Superstar bildades hösten 1997 i Göteborg. De fick skivkontrakt på skivbolaget Gain Records och debutalbumet gavs ut i Sverige. Det brittiska skivbolaget Music for Nations blev intresserade av bandet och ett nytt världsomspännande kontrakt skrevs. Ett nytt album gavs ut, Bad Sneakers and Piña Colada, bandets internationella debutalbum som innehöll hitsinglarna Someone Special, Liberation och Have You Been Around. Musikvideon till låten Liberation nominerades för en Grammis. Bandet åkte på turné i både Europa och Japan.


2001 kom uppföljaren Thank You (For Letting Us Be Ourselves). Bandet gav sig ut på turné igen, den här gången till Europa, Japan och Kanada. Samma sommar var bandet förband åt AC/DC på Ullevi tillsammans med Göteborgsbandet LOK. I augusti 2003 var det dags för nästa album, No Regrets. Hösten 2003 och vintern 2004 turnerade bandet i Sverige, Europa och USA. När de kom tillbaka från USA bestämde de sig för att ta en paus, efter att ha spelat i sex år.


Tiden gick och 2005 kom bandet tillbaka med en ny singel, Wild Boys. Den var den mest sålda hårdrockssingeln i Sverige sommaren 2005. Albumet Hardcore Superstar gavs ut i Sverige i början av november 2005. Senare på hösten släpptes också nya singeln We Don't Celebrate Sundays som vandrade på alla Sveriges listor. Sommaren 2006 släppte bandet också en DVD inspelad på Sticky Fingers i mars.


Under hösten 2006 gav sig Hardcore Superstar åter ut på europaturné med Babylon Bombs som förband. Bandet gjorde även tre spelningar i Japan. Sommaren 2007 kom deras singeln Bastards ut och blev succé direkt med bland annat en 3:e plats på SommarToppen där man blev den 4:e populäraste låten under hela sommaren samt en 4:e plats på den svenska singellistan. Den 7 november 2007 utgavs albumet Dreamin' in a Casket. En turné påbörjades med start i Helsingfors 12 november 2007 och med final i Göteborg i mars 2008. Dreamin' in a Casket vann 2007 Metalaward för bästa skiva.


Den 24 januari 2008 meddelade Thomas Silver att han slutar i bandet, men Hardcore Superstars turné fortsatte, med Vic Zino från bandet Crazy Lixx som gitarrist. Vic Zino bestämde sig senare under året för att stanna i bandet. Hardcore Superstar uppträdde på öppningen av NHL i Globen, Stockholm den 4 oktober samma år.


Under dagarna mellan jul och nyår 2008 började gruppen spela in sitt sjätte album "Beg for it" i In Flames studio i Göteborg. Singeln "Beg For It" från det kommande albumet släpptes 15 april och den inkluderades i majupplagan av svenska "Close-Up Magazine". Albumet släpptes den 3 juni 2009. År 2010 släppte de skivan "Split your lip" med bland annat singeln "Moonshine". De spelade in skivan på en vecka för att ge den lite mer live-känsla, eftersom de vanligtvis är bättre live än på skiva.


I november 2011 släpptes en best of-platta vid namn "The Party Ain't Over 'Til We Say So". Den följdes av en klubbturné på nästan ett år i Sverige och Europa.


Den 27 februari 2013 släpptes "C'mon Take On Me" som följdes upp av intensivt turnerande i Sverige och Europa. Den 1 juni var de förband åt Kiss på Friends Arena i Stockholm.


I oktober 2014 kom första singeln, "Glue" från den tionde plattan och bandet turnerade under hösten i Europa som support åt Gotthard. I januari flög bandet över till USA och gjorde sin första spelning i USA på över 10 år på ett utsålt Whisky A Go-Go. Under vårturnén "When We Touch The Sky Tour" spelade bandet de nya låtarna från den kommande då ännu osläppta plattan för att visa att det är fansen som är de viktigaste recensenterna. 22 april släpptes den tionde plattan "HCSS".Datum
Event
Stad
Plats

Hardcore Superstar
Varberg
Bruket Varberg
Hardcore Superstar
Varberg
Bruket Varberg
Hardcore Superstar
Göteborg
Pustervik
Hardcore Superstar
Malmö
Kulturbolaget
Hardcore Superstar Och Lillasyster
Halmstad
Halmstad Live
Hardcore Superstar Live På Katalin
Uppsala
Katalin
Mustasch & Hardcore Superstar
Göteborg
Lisebergshallen
Mustasch & Hardcore Superstar
Malmö
Slagthuset
Mustasch, Hardcore Superstar, Entombed A.d. + Vojd
Karlstad
Nöjesfabriken
Hardcore Superstar * Mustasch * Vojd * Entombed A.d.
Karlstad
Nöjesfabriken
Tour De Saster - Med Hardcore Superstar Och Mustasch
Norrköping
Värmekyrkan
Hardcore Superstar Och Lillasyster Halmstad
Halmstad
Parken I Halmstad
D-A-D, Danko Jones & Hardcore Superstar
Helsingborg
Sundspärlan, Utescenen
Hardcore Superstar
Malmö
Kulturbolaget
Hardcore Superstar M.fl
Falkenberg
Falkhallen
Hardcore Superstar
Falkenberg
Falkhallen
Hardcore Superstar
Uppsala
Flustret
Hardcore Superstar
Luleå
Kulturens Hus - Stora Salen
Hardcore Superstar / Linköping
Linköping
Pitchers/the Crypt
Hardcore Superstar
Göteborg
Hönö Sportsbar
Hardcore Superstar
Helsingborg
The Tivoli
Hardcore Superstar
Stockholm
Klubben, Fryshuset
Hardcore Superstar
Göteborg
Sticky Fingers
Hardcore Superstar
Uppsala
Katalin, Uppsala
Hardcore Superstar
Malmö
Kulturbolaget
Hardcore Superstar
Göteborg
Restaurang Trädgårn
Hardcore Superstar Support: Bai Bang
Helsingborg
The Tivoli