Spelschema och historik för Invsn

InvsnINVSN

INVSN, Ner i mörkret på Spotify

INVSN

Ner i mörkret

INVSN, #61 på Spotify

INVSN

#61

INVSN, Hjärtat på Spotify

Hjärtat!

Hjärtat

Invasionen, som numera stavas INVSN, är en musikgrupp från Umeå.


2010 kom debutalbumet, Hela världen brinner ut på Sony Music. Till skillnad från sångaren Dennis Lyxzéns tidigare projekt var musiken mer lättsmält och Lyxzén skrev själv på bandets Aftonbladetblogg att här ska säljas skivor, här ska vi synas och horas för vårt leverbröd.. Strax efter skivsläppet så lämnade bandets basist Robert Hurula Pettersson bandet för att satsa på sitt projekt Masshysteri och ersattes av Richard Österman.


Efter en stor sommarturné och bland annat spelningar i Spanien började Invasionen vintern 2010 spela in sitt andra album. Låtar som Demonerna och Linjerna hade tidigare spelats under året och materialet på den andra skivan tog en ny riktning än de raka punklåtar som fanns på debuten, mot ett mörkare och allvarligare sound. Efter singlarna Arvegods och Sanningsenligt släpptes albumet Saker som jag sagt till natten hösten 2011. Albumet fick överlag bra kritik. Innan skivsläppet hade Sara Almgren från Masshysteri anslutit på bas och sång medan Österman övergått till gitarr. Hösten 2011 gjorde Invasionen en veckolång turné i Kina, där skivan är planerad att släppas, som följdes av en längre turné i Norden.


Våren 2013 bytte bandet stavning från Invasionen till INVSN och släppte singeln Down In The Shadows. Det nya, självbetitlade, albumet släpps på två språk, både svenska och engelska. I USA släpps albumet på skivbolaget Razor & Tie, som hade hört en engelskspråkig version av Saker som jag sagt till natten och valt att skriva kontrakt med bandet. Den engelska versionen av INVSN släpptes den 24 september och efter ett par spelningar i Sverige påbörjades i oktober en lång USA-turné som förband till Minus The Bear. Inför turnén började Kajsa Bergsten från Masshysteri i bandet på gitarr och Christina Karlsson på keyboards.Datum
Event
Stad
Plats

Invsn
Malmö
Inkonst
Invsn
Stockholm
Nalen Klubb
Invsn + Tom Valhjärta
Örebro
Frimis Salonger Örebro
Invsn + Del Iii + Baula
Göteborg
Arena 29
Invsn
Malmö
Kulturbolaget
Invsn På The Crypt
Linköping
Pitchers/the Crypt
Invsn
Örebro
Frimis Salonger
Invsn
Uppsala
Katalin, Uppsala
Invsn
Stockholm
Lilla Hotellbaren
Invsn / Linköping
Linköping
Pitchers/the Crypt
Soft Moon + Invsn
Stockholm
Debaser Medis
The Soft Moon + Invsn
Göteborg
Pustervik
Invsn (Invasionen) + The Sun Days
Göteborg
Fängelset
Invsn
Malmö
Kulturbolaget
Invsn + Support
Örebro
Kulturhuset B-Salen
Invsn På Lórient
Linköping
Lórient