Spelschema och historik för Machinae Supremacy

Machinae Supremacy



Machinae Supremacy

Machinae Supremacy, Edge and Pearl på Spotify

Overworld

Edge and Pearl

Machinae Supremacy, Indiscriminate Murder is Counter-Productive på Spotify

A View From The End Of The World

Indiscriminate Murder is Counter-Productive

Machinae Supremacy, Player One på Spotify

Deus Ex Machinae

Player One

Machinae Supremacy är ett band från Luleå som spelar en blandning mellan melodisk metal och 8-bitarsmusik. Stilen har beskrivits som en blandning av Helloween och musiken på en Commodore 64. Deras första album Deus Ex Machinae släpptes 1 maj 2004 av Music by Design Records Ltd. Deras musikstil kallas allmänt för SID-metal, vilket kan delas upp i orden SID och metal. SID kommer ursprungligen från Commodore 64:ans primitiva föregångare till dagens ljudkort, som hette just SID, vilket står för Sound Interface Device. Deras SID-synt är en SidStation , det vill säga en hårdvarusynt som innehåller ett SID-chip, och på så sätt skapas deras sound. Deras senaste skiva heter Phantom Shadow och släpptes 2014.


Machinae Supremacy har inte bara släppt sina låtar som hela album, utan en stor del, närmare bestämt 39 låtar, har enbart släppts på nätet där det är fritt fram för vem som helst att ladda ner och ta del av musiken. Sedan den 13 november 2011 finns även albumet Deus Ex Machinae fritt tillgängligt på nätet.


I september 2007 släppte Machinae Supremacy sin första musikvideo på låten "Through The Looking Glass". Deras andra musikvideo släpptes lite senare, och låten är "Edge and Pearl" från albumet Overworld.



Datum
Event
Stad
Plats

Machinae Supremacy + Urizen
Göteborg
Sticky Fingers
7/9 Machinae Supremacy/strand
Stockholm
Debaser Strand
Machinae Supremacy
Luleå
Kulturens Hus - Lilla Salen
Machinae Supremacy
Stockholm
Bryggarsalen