Spelschema och historik för Marianne Faithfull

Marianne FaithfullMarianne Faithfull

Marianne Faithfull, The Ballad Of Lucy Jordan på Spotify

Broken English (Deluxe Edition)

The Ballad Of Lucy Jordan

Marianne Faithfull, As Tears Go By - 1964 Mono Version på Spotify

Faithfull: A Collection Of Her Best Recordings

As Tears Go By - 1964 Mono Version

Marianne Faithfull, This Little Bird på Spotify

A Stranger On Earth: An Introduction To Marianne Faithfull

This Little Bird

Marianne Evelyn Faithfull, född 29 december 1946 i London, är en brittisk sångerska och skådespelerska med österrikisk bakgrund.


Marianne Faithfull slog igenom 1964 med låten "As Tears Go By". Låten skrevs av Mick Jagger och Keith Richards från The Rolling Stones samt av Andrew Loog Oldham. Hon följde upp den med tre stora hits till, "Summer Nights", "Come and Stay with Me" och "This Little Bird", samtliga 1965. Hon var i början av sin karriär gift med galleriägaren John Dunbar men blev senare flickvän till Mick Jagger. I början av 1970-talet gick hon ner sig djupt i drogmissbruk, hon var under något år hemlös och det dröjde till slutet av årtiondet innan hon började släppa musik på allvar igen. Albumet Broken English 1979 med sina ödsliga och trotsiga sånger om nedbrutna kvinnoöden blev en kritikersuccé, låg väl i fas med den tidiga syntpopen (Ultravox, Visage) och etablerade henne som artist med en helt ny egenart. Hon har sedan dess regelbundet gjort skivor och turnerat. 1997 gjorde hon låten The Memory Remains med Metallica som är med på albumet Reload.


Faithfull har som skådespelerska medverkat i flera filmer och tv-produktioner. 1968 spelade hon huvudrollen i den brittisk-franska skandalfilmen The Girl on a Motorcycle mot Alain Delon. 2006 var hon med i Marie Antoinette där hon spelade Maria Teresia.Datum
Event
Stad
Plats

Marianne Faithfull
Göteborg
Lorensbergsteatern
Marianne Faithfull
Göteborg
Lorensbergsteatern