Spelschema och historik för Millencolin

MillencolinMillencolin

Millencolin, No Cigar på Spotify

Pennybridge Pioneers

No Cigar

Millencolin, Penguins & Polarbears på Spotify

Pennybridge Pioneers

Penguins & Polarbears

Millencolin, Sense & Sensibility på Spotify

True Brew

Sense & Sensibility

Millencolin är ett punkrockband från Örebro i Sverige, som grundades 1993. Debutalbumet Tiny Tunes, senare kallat Same Old Tunes, gavs ut 1994. Namnet Millencolin är taget från skateboardtricket melancholy (sad air).


Millencolin grundades under andra halvan av 1993 av Nikola Sarcevic, Mathias Färm och Erik Ohlsson. Fredrik Larzon kom med i bandet 1993. Bandet var ett av de första som kontrakterades av skivbolaget Burning Heart Records, då ett litet independent-bolag beläget i Fagersta. Innan Millencolin bildades spelade medlemmarna i band som Charles Hårfager, Seigmenn och Kung Pung.


1994 släpptes debutalbumet Tiny Tunes, men Warner Bros stämde då Burning Heart Records eftersom Tiny Toons (observera stavningsskillnaden) är ett registrerat varumärke tillhörande bolagsjätten. Omslaget och namnet på debutplattan ändrades därför till Same Old Tunes.


Millencolin deltar på ett album, som gavs ut 18 maj 2007, tillsammans med elva andra band, bland andra Weeping Willows, Backyard Babies, Moneybrother och Hellacopters. Skivan heter Ge fan i våra vatten och alla pengar går till fiskarna och deras vatten. Det är en välgörenhetsskiva som är gjord för att bevara de svenska fiskevattnen och förhindra att de förorenas.


Bandet släppte sitt åttonde album tidigt i andra kvartalet år 2008. Inspelningarna började den 26 oktober 2007 och skedde i Soundlab Studios i Örebro. Den nya skivan, Machine 15, kom ut i de europeiska skivbutikerna den 7 april. Producent på Machine 15 såväl som tidigare alstret Home from Home är Lou Giordano.


Millencolin har genomfört flera världs- och europaturnéer under åren, och detta har medfört att de har fans hela jorden runt. Nikola Sarcevic sjunger också solo och hans första album Lock-sport-krock kom ut i juli 2004. Mathias Färm är även sångare/gitarrist i bandet Franky Lee. Gitarristen Erik Ohlsson, född i Örebro 2 juli 1975, jobbar även som grafisk designer. Han har formgivit allt hos Millencolin, även omslaget till plattan Machine 15. Trummisen Fredrik Larzon spelar trummor i bandet Kvoteringen och har skivbolaget DeNihl Records.Datum
Event
Stad
Plats

The Ark + Millencolin + Lolita Pop
Örebro
Gustavsvik
Millencolin
Malmö
Kulturbolaget
Millencolin + Support
Karlstad
NÖJESFABRIKEN, BOKN. 054-190080
Millencolin
Karlstad
Nöjesfabriken
Millencolin
Uppsala
Katalin
Millencolin
Göteborg
Pustervik
Dropkick Murphys - With Special Guest Millencolin
Malmö
Folkets Park Malmö
Dropkick Murphys - With Special Guest Millencolin
Malmö
Folkets Park Malmö
Millencolin (Support: Stilett)
Stockholm
Kägelbanan Södra Teatern
Millencolin
Göteborg
Pustervik
Millencolin Live På Katalin
Uppsala
Katalin
Millencolin, Arbis - Norrköping
Norrköping
Arbis Norrköping
Millencolin + Danko Jones + Discharge + Mob 47
Karlstad
Nöjesfabriken
Millencolin
Luleå
Kulturens Hus - Lilla Salen
Millencolin
Helsingborg
The Tivoli
Millencolin På The Crypt
Linköping
Pitchers/the Crypt
Millencolin
Malmö
Kulturbolaget
Millencolin, Release Show
Örebro
Ritz
Millencolin Music Prize
Örebro
Nivå