Spelschema och historik för Snowy Shaw

Snowy ShawSnowy Shaw

Snowy Shaw, Book of Heavy Metal på Spotify

Live in Hell

Book of Heavy Metal

Snowy Shaw, My Friend / The End på Spotify

Live in Hell

My Friend / The End

Snowy Shaw, Book Of Heavy Metal på Spotify

...is Alive!

Book Of Heavy Metal

Snowy Shaw, egentligen Tommie Snowy Mike Christer Shaw, född 25 juli 1968 i Göteborg, är en svensk heavy metal-musiker. Hans huvudinstrument är trummor, men han spelar även gitarr, bas och sång.


Snowy Shaw är kanske mest känd för att ha spelat trummor med King Diamond på konceptalbumet The Eye och med Mercyful Fate på deras album Time. Han har spelat med band som Dream Evil, Memento Mori och Notre Dame, samt som soloartist. Han blev anlitad att sjunga ett antal låtar på skivan Gothic Kabbalah med Therion och anlitades dessutom att designa och bygga all scen dekor och bandets visuella framtoning inför kommande världsturnén 2007 och blev kvar som sångare och frontfigur mellan 2007-2012. Snowy Shaw ersatte under 2010 ICS Vortex på bas och clean sång i det norska symfoniska black metalbandet Dimmu Borgir, men har nu lämnat bandet. Shaw medverkar endast på bandets album Abrahadabra som släpptes i september 2010.


Notre Dame var ett svenskt skräckrock/metalband som fanns mellan 1997 och 2004. Medlemmarna var Snowy Shaw (sång, gitarr och bas), Vampirella (sång), Jean-Pierre de Sade (gitarr och bas) och Mannequin de Sade (trummor). De två sistnämnda sades vara ättlingar till den franska författaren Marquis de Sade. Dessa bar alltid mask på sig under framträndanden samt på omslag och liknande. Både för att skapa en mystik runt dem, men även så att Snowy Shaw skulle kunna byta ut personerna bakom maskerna utan att det märktes.


Scheepers (2011) SNOWY SHAW - IS ALIVE! (2012) Opera Diabolicus - 1614 (2012) The CNK & Snowy Shaw - revisionnisme (2012)Datum
Event
Stad
Plats

Snowy Shaw
Göteborg
Sticky Fingers
Snowy Shaw - Matinéföreställning
Göteborg
Sticky Fingers
Snowy Shaw
Göteborg
Trädgårn
Snowy Shaw
Örebro
Ritz