Spelschema och historik för Susanne Sundför

Susanne SundförSusanne Sundför

Susanne Sundför, Let Me In (Sebastien Remix) på Spotify

Let Me In - Remixes

Let Me In (Sebastien Remix)

Susanne Sundför, Delirious på Spotify

Ten Love Songs

Delirious

Susanne Sundför, Fade Away på Spotify

Ten Love Songs

Fade Away

Susanne Sundfør har spelat både jazz och klassisk musik, och har utvecklat en egen blandningsstil med influenser från bägge. Hon har allt eftersom fört in många element från genren elektronica. Hennes texter handlar ofta om personliga upplevelser.


Hon har varit förband åt bland annat Marit Larsen och Minor Majority. 2006 uppträdde hon på by:Larm i Tromsø. Sundfør gav ut sitt självtitulerade debutalbum i mars 2007, och tog emot Spellemannprisen 2007 i klassen «Kvinnlig artist». Brun hade veckan före utdelningen sagt att könsskillnaden i priserna var «antikvarisk». För albumet blev hon också nominerad till «Årets nykomling» under Spellemannprisen 2007 och till Alarmprisen 2007 i klasserna «Pop» och «Nykomling».


Susanne Sundfør var en av fyra artister och band som mottog «A-Ha-stipendet» i samband med A-Has avskedsturné 2010. Stipendiet belopp var på en miljon norska kronor och delades ut for att hjälpa unga och lovande norska artister som önskar att satsa internationellt. För sitt tredje album, The Brothel, vann hon Spellemannprisen 2010 i klassen «Populärkompositör». Hon nominerades också i klassen «Kvinnlig artist» och «Textförfattare», men valde att dra sig ur klassen kvinnlig artist därför hon var kritisk till att manliga och kvinnliga artister värderas var för sig. Albumet var också ett av tolv nominerade till det nyupprättade nordiska priset Nordic Music Prize, som blev delat ut under by:Larm 2011. 2012 gav hon ut sitt fjärde studioalbum, The Silicone Veil. För albumet nominerades hon till Spellemannprisen 2012 i klassen «Pop». Samtidigt blev videon till «The Silicone Veil» som var regisserad av Luke Gilford nominerad till årets musikvideo.


I mars 2013 blev det känt att Susanne Sundfør tillsammans med Anthony Gonzalez i bandet M83 hade skrivit en låt till den amerikanska filmen Oblivion vilken hade premiär 12 april 2013. Låten med samma namn är ledmotivet till filmen.Datum
Event
Stad
Plats

Susanne Sundför
Göteborg
Pustervik
Susanne Sundför
Göteborg
Pustervik
Susanne Sundför, Platinumbiljetter
Stockholm
Cirkus
Susanne Sundför
Stockholm
Cirkus
Susanne Sundför
Stockholm
Debaser Strand
5/11 Susanne Sundför/strand
Stockholm
Debaser Strand