Spelschema och historik för The Swinging Blue Jeans

The Swinging Blue JeansThe Swinging Blue Jeans

The Swinging Blue Jeans, The Hippy Hippy Shake på Spotify

Good Golly, Miss Molly! (The EMI Years 1963 - 1969)

The Hippy Hippy Shake

The Swinging Blue Jeans, Good Golly Miss Molly på Spotify

The EMI Years - Best Of The Swinging Blue Jeans

Good Golly Miss Molly

The Swinging Blue Jeans, You're No Good på Spotify

The Best Of 1963-1966

You're No Good

The Swinging Blue Jeans, var en rock/merseybeatgrupp bildad i Liverpool i England 1957 som The Bluegenes, ett skiffleband. 1962 förändrade gruppen musikstil och namn. Medlemmar i gruppen var Ray Ennis på sång, Ralph Ellis på gitarr, Les Braid på elbas och Norman Khulke på trummor. Gruppen var inspirerad av Little Richard och gjorde ofta covers på hans låtar, exempelvis "Tutti Frutti" och "Good Golly Miss Molly".


The Swinging Blue Jeans fick en stor hit tidigt 1964 med sin aggressiva version av "Hippy Hippy Shake" som tog sig upp på Englandslistans andraplats. I USA låg den som högst på plats 24 på Billboard Hot 100. I Sverige låg "Hippy Hippy Shake" etta på Kvällstoppen i två veckor. Gruppen uppnådde sin största popularitet hemma i Storbritannien. Den fick där ytterligare en stor hit med "You're No Good". Bandets sista skivframgång kom 1966 med balladen "Don't Make Me Over".


The Swinging Blue Jeans fortsatte med Ray Ennis och Les Braid som medlemmar tills den senares död 2005, vilket innebar att Ennis var den sista ursprungliga medlemmen. Efter femtio år som aktiv medlem meddelade Ray Ennis att han skulle gå i pension efter bandets sista turné som avslutades i Liverpool den 30 maj 2010.Datum
Event
Stad
Plats

The Swinging Blue Jeans
Linköping
Restaurang Lorient