Spelschema och historik för Timoteij

TimoteijTimoteij

Timoteij, Kom på Spotify

Längtan

Kom

Timoteij, Milky Way på Spotify

Milky Way

Milky Way

Timoteij, Stormande hav på Spotify

Stormande hav

Stormande hav

Timoteij är en svensk popgrupp bildad 2008. Gruppen blandar influenser från svensk folkmusik och folkvisa i en modern egen form och bildades av fyra klasskamrater på Katedralskolan i Skara, alla med kombinerad sång och olika instrument. Sedan våren 2014 består gruppen av tre medlemmar efter att Johanna Pettersson lämnade gruppen. De har bland annat släppt två album och deltagit två gånger i Melodifestivalen.


Gruppen (alla födda 1991) bildades i december 2008 när de gick i samma klass på programmet Music and Production på Katedralskolan i Skara. Utbildningen är ett specialutformat estetiskt program.


Gruppen deltog i Melodifestivalen 2010 med låten "Kom". Vid deltävlingen den 20 februari tog sig låten direkt till finalen i Globen. I finalen startade gruppen som nummer fyra. De fick totalt 51 poäng av jurygrupperna och 44 poäng från tittarna (188 002 telefonröster), vilket totalt blev 95 poäng och en femteplats. "Kom" är skriven av Karl Eurén, Gustav Eurén och Niclas Arn. Timoteij beskriver sin musik som en blandning av pop, folkmusik och etno.


Den 28 april 2010 gavs Timoteijs debutalbum Längtan ut. Albumet innehåller bland annat låten "Vända med vinden", som är en duett med Alexander Rybak, och gruppens melodifestivallåt "Kom". Under sommaren 2010 kom två elektroversioner av "Kom" på skivan Högt över ängarna. Den 15 maj 2011 gavs singeln "Het" ut.


Gruppen deltog i Melodifestivalen 2012 med låten "Stormande hav". De tävlade i den andra deltävlingen i Göteborg, där de tog sig vidare till Andra chansen i Nyköping den 3 mars 2012. Där vann de sin första duell mot Andreas Johnson, men slogs sedan ut i den andra duellen mot Top Cats.Datum
Event
Stad
Plats

Schlagerkvällen
Göteborg
Elite Park Avenue Hotel