Spelschema och historik för Top Cats

Top CatsTop Cats

Top Cats, Baby Doll - Single Version på Spotify

No More Heartache

Baby Doll - Single Version

Top Cats, She's A Devil på Spotify

Smashing To The Ground

She's A Devil

Top Cats, Heartache på Spotify

Heartache

Heartache

Top Cats är ett svenskt rockabillyband bildat 2001 i Torsby. Bandet består av Jon Kleppenes, Robert Jansson, Martin Lindahl, Fredrik Lilja och Olle Sätterström.


Vännerna Jon Kleppenes och Fredrik Lilja hade blivit uppmuntrande av sin musiklärare på Frykenskolan att starta bandet. I början genomfördes en del konserter i hemtrakten och de var i första hand en lokal angelägenhet.


Genom sin medverkan i SVT-dokumentären Raggarliv fick bandet ett bredare genomslag. Deras medverkan gjorde att en producent för Grynets show blev intresserad av det unga bandet, och de spelade i Grynets Show två gånger. De medverkade också i Nyhetsmorgon som representanter för den nya vågen av "gammal, hederlig rockabilly".


År 2003 slutade trummisen Daniel Kjellberg och ersattes av Robert Jansson. 2007 slutade Henrik Törnevik och ny kontrabasist blev Martin Lindahl.


Efter att Top Cats deltagit i TV-tävlingen Talang år 2010 och kommit till semifinal ville flera låtskrivare skriva musik till dem, bland andra Calle Kindbom, Thomas G:son, Fredrik Kempe och Peter Kvint.


År 2011 släpptes skivan Heartache av Warner Music Sweden. Patric Jonsson och Joakim Övrenius var producenter. Några dagar efter att Heartache släppts hamnade albumet på andra plats på Sverigetopplistan.


År 2012 deltog Top Cats i Melodifestivalen med låten "Baby Doll" som är skriven av Lina Eriksson, Mårten Eriksson och Susie Päivärinta. Låten gick vidare till Andra chansen där de senare tog sig vidare till finalen i Globen den 10 mars. Med totalt 68 poäng slutade gruppen på sjätte plats av tio tävlande i finalen. De erhöll 35 poäng av de europeiska jurygrupperna samt 33 poäng av svenska folket. En uppgradering av albumet med två nya låtar släpptes, med bland annat låten Baby Doll från melodifestivalen under namnet No More Heartache.


Mellan den 26 mars och 1 april 2012 medverkade bandet i TV-programmet Big Brother 2012 och tillsammans med deltagarna som bodde i Big Brother-huset spelades årets Big Brother-låt in. Denna sommar deltog Top Cats även i TV-programmet postkodmiljonären.


År 2015 avslutas samarbetet med Warner Music för att fortsätta genom sitt eget skivbolag TC Entertainment. Datum
Event
Stad
Plats

Top Cats
Stockholm
Lasse I Parken
Top Cats Och Eva Eastwood
Halmstad
Halmstad Live
Top Cats
Örebro
Blåbergen Pub & Restaurang
Top Cats
Karlstad
Nöjesfabriken
Top Cats
Karlstad
Nöjesfabriken
Top Cats
Göteborg
Hönö Sporsbar
Top Cats
Göteborg
Hönö Sportsbar
Top Cats
Örebro
Blå Bergen Pub & Restaurang
Top Cats
Karlstad
Cafe August Hämtas På Scala
Top Cats
Örebro
East West
Top Cats
Göteborg
Hönö Sportsbar