Spelschema och historik för Troye Sivan

Troye SivanTroye Sivan

Troye Sivan, WILD på Spotify

WILD

WILD

Troye Sivan, FOOLS på Spotify

WILD

FOOLS

Troye Sivan, BITE på Spotify

WILD

BITE

Troye Sivan Mellet, känd som Troye Sivan, född 5 juni 1995 i Johannesburg i Sydafrika men bosatt i Perth i Australien, är en skådespelare, vloggare, sångare och modell. Han har medverkat i filmerna Spud och X-Men Origins: Wolverine. Hans Youtube-kanal har mer än tre miljoner prenumeranter.


Den 15 augusti 2014 släpptes Troyes första album TRXYE i samarbete med EMI Australia, det har gått upp som nummer ett på iTunes i 50 länder.


Troye Sivan föddes den 5 juni 1995 i Johannesburg i Sydafrika. Hans familj flyttade till Australien när han var två år gammal. Troye Sivan bor i Perth i Western Australia med sina föräldrar och tre syskon. Han är född i en judisk familj (hans far var född jude och hans mor konverterade till judendom). Hans fullständiga namn är Troye Sivan Mellet och han använder Troye Sivan, sitt första och andra namn, som artistnamn. Han har under sin uppväxt fått hemundervisning.


Under tonåren började Troye skådespela och han blev snart tilldelad sin första huvudroll, i filmen Spud. Den 7 augusti 2010 kom han ut som homosexuell för sin familj och vänner och tre år senare den 7 augusti 2013 kom han ut som det på sin Youtube-kanal. Hans filmkarriär fortsatte under 2013 och 2014 då han spelade i Spud 2: The Madness Continues och Spud 3: Learning to Fly. Detta samtidigt som han arbetade på sin första EP: TRXYE.Datum
Event
Stad
Plats

Troye Sivan: The Bloom Tour
Stockholm
Cirkus
Troye Sivan
Stockholm
Debaser Strand
30/11 Troye Sivan/strand
Stockholm
Debaser Strand