Spelschema och historik för Trummor & Orgel

Trummor & OrgelTrummor & Orgel

Trummor & Orgel, Portobello på Spotify

Departure / Arrival

Portobello

Trummor & Orgel, Arcadian Flowers på Spotify

Reflections From A Watery World

Arcadian Flowers

Trummor & Orgel, Hopes and Dreams på Spotify

Hopes and Dreams

Hopes and Dreams

Trummor & Orgel är en svensk musikalisk duo från Uppsala, bestående av bröderna Anders och Staffan Ljunggren på hammondorgel respektive slagverk.


Duon bildades 2003 som ett sidoprojekt till bandet Second Glance, med tanken att sammanföra musikstilarna psykedelia och jazz. Huvudinfluensen var 60-talsduon Hansson & Karlsson som också baserade sin musik på slagverk och orgel. Arbetsnamnet på projektet var "Trummor & Orgel-projektet" och det har bandet behållit.


Vidare började bandet spela ute mycket, och deras egna sätt att låta på tog form. Musiken kan beskrivas som en blandning av psykedelia, jazz och svensk folkmusik. Under senare år har de även blandat in mer indiepop och elektronisk musik i sitt sound. Bland de artister som bandet räknar som sina influenser märks bl.a. organisten Brian Auger, det brittiska shoegazingbandet My Bloody Valentine, brittiska The Cure, jazzmusikern Count Basie, samt flera band ur 90-talets Manchester-våg (Charlatans, Stone Roses, m.fl.) och från 60-talets brittiska psykedelika (Small Faces, Spencer Davis Group, m.fl.).


Bland fansen till bandet märks sångaren Ebbot Lundberg, som också har spelat in några låtar med duon där han sjunger. Duon följde med på en turné som förband åt Ebbots band The Soundtrack of Our Lives 2006. Bandet har även samarbetat på skiva och live med Magnus Carlson (Weeping Willows) och Peter Morén (Peter, Bjorn and John). Den senare var med som låtskrivare och gitarrist på albumet Departure/Arrival som släpptes i oktober 2013.


Duon har gjort över tvåhundra spelningar under karriären och uppträtt i bland annat TV4 Nyhetsmorgon, P3 Live och SVT Klubbland och beskrivs ofta vara ett energiskt och dynamiskt liveband.


Deras skivor har generellt fått fin kritik, bl.a fick Out of Bounds betyget 4 av 5 i ansedda MOJO Magazine och Visions blev nominerad för en Grammis i kategorin Årets jazz.Datum
Event
Stad
Plats

Trummor & Orgel
Göteborg
Nefertiti Jazz Club
Trummor & Orgel
Göteborg
Nefertiti
Trummor & Orgel
Norrköping
Arbis Bar & Salonger
Trummor & Orgel
Uppsala
Katalin
Trummor & Orgel
Göteborg
Nefertiti
Slowgold Och Trummor & Orgel På Klubb Undergrunden
Borås
Klubb Undergrunden
Trummor & Orgel + Vurro
Linköping
Restaurang Lorient
Vurro (Es) / Trummor & Orgel
Örebro
East West
Trummor & Orgel Med Vänner
Stockholm
Lilla Hotellbaren
Trummor & Orgel + Slowgold
Göteborg
Stora Teatern
Trummor & Orgel
Malmö
Moriska Paviljongen
Trummor & Orgel
Stockholm
Fasching
Trummor & Orgel
Uppsala
Katalin
Trummor & Orgel
Göteborg
Pustervik
Trummor & Orgel – Releasekonsert
Uppsala
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
Trummor & Orgel
Uppsala
Uppsala Konsert & Kongress
Trummor & Orgel
Stockholm
Fasching