Spelschema och historik för Zillah & Totte

Zillah & TotteZillah & Totte

Zillah & Totte, Apa efter på Spotify

Det låter apa

Apa efter

Zillah & Totte, Jobba som en apa på Spotify

Det låter apa

Jobba som en apa

Zillah & Totte, Vaggvisa på Spotify

Det låter apa

Vaggvisa

Zillah & Totte är ett buktalarpar bestående av Cecilia Andrén och schimpansen Totte. Zillah vann Talang 2007 och har sedan dess turnerat runt i Sverige, medverkat i olika TV-program som Så ska det låta, Bingolotto, Hela Sveriges fredag! och Singing Bee, och dessutom varit programledare för fyra säsonger av APTV med Zillah & Totte på TV4 och två säsonger av Cheeese på Nickelodeon. APTV var nominerat till Kristallen 2012 för Årets Bästa Barnprogram.


Zillah växte upp i Danderyd i Stockholm. Hon blev redan i tidig ålder intresserad av buktaleri, då hon fick en bok om ämnet av sin farmor. När hon var 13 år gammal hittade hon Totte i en leksaksaffär i London och började sedan uppträda för familj, vänner och mindre sällskap med sin buktaleriakt.


Zillah gick på audition för första säsongen av TV-programmet Talang 2007 och blev vidareskickad till finalen av alla tre jurymedlemmar. Hon vann även svenska folkets hjärtan och tog hem den slutgiltiga segern och en miljon kronor, efter att en majoritet av de 1,6 miljoner tittarna röstade fram henne som vinnare. Zillah blev snabbt en av de mest bokade familjeunderhållningsartisterna i landet och turnerade samtidigt som hon slutförde sina gymnasiestudier. Efter studentexamen åkte hon till Hollywood, där hon medverkade i World Championships of Performing Arts (Världsmästerskap i talangjakt) och vann i kategorin Varieté, och fick titeln Grand Champion of the World.


Efter succén i Hollywood återvände hon till Sverige och fortsatte turnera runt, och spelade in den första säsongen av APTV med Zillah & Totte, där hon var programledare. Programmet har sedan dess sänts i fyra säsonger på TV4, med kända gäster som Agnes Carlsson, Danny Saucedo, Charlotte Perelli, Amy Diamond, Sarah Dawn Finer och Peter Magnusson. Programmet nominerades till Kristallen för Årets Barn- och Ungdomsprogram 2012. Zillah har även medverkat i folkkära program som Bingolotto, där hon sjöng sin jullåt Totte i paketet på Uppesittarkvällen 2010, och Sommarkrysset, Singing Bee, Postkodmiljonären, m.fl.


Hösten 2012 blev Zillah den första svenska programledaren i ett program på barnkanalen Nickelodeon. Programmet hette Cheeese och spelades in i 55 avsnitt i Berlin. Efter premiären den 13 augusti sändes programmet varje vardag. Våren 2013 medverkade duon bland annat i Så ska det låta och Hela Sveriges fredag på SVT, och i en ny säsong av Cheeese.


Zillah & Totte har även framträtt i Barnens Allsång på Skansen, Allsång i Grebbestad och Bästa Showen på Öland, Kristianstad, Växjö, Töreboda och Eskilstuna.


Zillah jobbar även med röstdubbning och gör 2014 och 2015 huvudrollen i Henry Krammonster på Disney Junior.


Zillah & Totte har släppt två album. Den första skivan, Det låter apa (2008) låg som bäst på 7:e plats på Sverigetopplistan under vecka 9, 2009. De följde upp succén med Totte (G)apar igen (2010), och har även släppt ett antal singlar, bland annat jullåten Totte i paketet och Vill det du får till. Den sistnämnda släpptes 2012 och skrevs av Wille Crafoord.Datum
Event
Stad
Plats

Zillah & Totte
Alingsås
Estrad Alingsås