Menu

Johannes Rostamo

Falkenberg

Argus Salen
lördag, 28 januari 2023 kl:15:00

CELLO, CELLO, CELLO - med Johannes Rostamo.

Den finske cellisten Johannes Rostamo är en mångsidig musiker, intresserad av alla former av musikalisk kommunikation från tidig barock till samtida musik, från jazz till folkmusik. Sedan 2008 har han tjänstgjort som huvudcellist i Kungliga Filharmonikerna. Han har också en aktiv karriär både som solist, kammarmusiker och barockmusiker. Dessutom är Johannes konstnärlig ledare för Orfeus Barock Stockholm med en konsertserie i Grünewaldsalen,Stockholm.

Han är en av grundarna av kammarmusikkonceptet Stockholm Syndrome Ensemble som experimenterar på själva konsertformen och samarbetar med musiker och artister av alla genrer. Sedan 2011 har denna hyllade grupp haft konsertserier i Stockholm och deras första album ”Moveable Feast” blev en stor succe. Under sommarsäsongen är Johannes också en återkommande gäst på flera stora kammarmusikfestivaler i hela Europa.

Utöver sitt arbete i Stockholm är han ofta inbjuden att arbeta som huvudcellist i orkestrar som Royal Concertgebouw Orchestra, Bayerns Radios symfoniorkester, Australian Chamber Orchestra, Mahler Chamber Orchestra, Les Siecles (Paris), Scottish Chamber Orchestra och Camera Been. Dessutom är han en regelbunden gäst i Chamber Orchestra of Europe.

Johannes undervisar vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och RSPO Orkesterhögskola.

Johannes spelar en cello byggd av Antonio Stradivari i Cremona 1698, generöst utlånad till honom av Conni Jonsson.

I soloprojektet "CelloCelloCello", presenterar han tidslinjen för sitt instrument från 1600-talet fram till dagens samtida musik, som kombinerar både barock och modern cello. Johannes Rostamo intar scenen tillsammans med sina två violoncelli och tar oss med på en resa genom musikens och instrumentets historia med verk från 1600-talet fram till idag. Johannes framför bland annat ett av de allra första verken skrivna för solocello, för att sedan bjuda på musik från varje följande sekel med mästerverk av J S Bach, Sibelius och Britten till helt nyskriven musik av det unga stjärnkottet Jakob Mühlrad (f. 1991) – allt skrivet för en ensam cello. Under konserten får publiken både höra en tidstroget uppställd barockcello med sensträngar och en modernt uppställd cello som idag räknas till ett av de finaste kvarvarande instrumenten i världen - "The Magg" byggd av mästaren Antonius Stradivarius.


Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Argussalen. Evenemangets längd: ca 2 h inkl. paus. I pausen finns det möjlighet att köpa fika. Vid köp av medlemsbiljett skall medlemskort uppvisas i entren tillsammans med biljetten.

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Adress Argus: Holgersgatan 7

Mer info: www.falkenbergskonsertforening.se
Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Datum / Tid

lördag, 28 januari 2023 kl: 15:00

Plats

Falkenberg, Argus Salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad