Menu

Camerata Nordica Chamber Ensemble

Falkenberg

Argus Salen
lördag, 25 mars 2023 kl:15:00

Camerata Nordica Chamber Ensemble

Camerata Nordica är Kalmar läns professionella kammarorkester och räknas som en av Sveriges främsta inom sin genre. Orkestern startades 1974 och har under åren haft flera namn bland annat Camerata Roman. Sedan 2004 är namnet Camerata Nordica.

Orkestern består av fast anställda och frilansande musiker. Handplockade musiker från ensembler och orkestrar hela världen, ofta vinnare av internationella tävlingar. Utmärkande för orkestern är att den spelar i camerataform, utan dirigent och stående i en tät formation, som ger energi och samspel. Några av de ledare som orkestern spelat med är Norbert Brainin, Levon Chilingirian, Philippe Graffin, Giovanni Guzzo, Franz Helmersson, Barnabas Kelemen, Ernst Kovacic, Pekka Kuusisto, Josef Suk, Terje Tønnesen, Ulf Wallin, Antje Weithaas, m.fl.

Orkestern har, förutom turneer i Sverige, gjort flera utlandsturneer. En speciell händelse var debuten på BBC Proms i London, världens största festival för klassisk musik. I Kalmar län har orkestern en stark relation till sin publik och stärker musiklivet. Ensemblen medverkar med unga i länet som till exempel i Klassisk melodifestival och Länsstråkorkestern (LSO) för ungdomar.

Camerata Nordica beställer regelbundet nyskriven musik av svenska samtida kompositörer. Genom ett intimt samarbete med skivbolaget BIS har Camerata Nordica givit ut ett stort antal skivor varav tre blivit nominerade för en Grammis-utmärkelse.


Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Argussalen. Evenemangets längd: ca 2 h inkl. paus. I pausen finns det möjlighet att köpa fika. Vid köp av medlemsbiljett skall medlemskort uppvisas i entren tillsammans med biljetten.

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Adress Argus: Holgersgatan 7

Mer info: www.falkenbergskonsertforening.se
Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Datum / Tid

lördag, 25 mars 2023 kl: 15:00

Plats

Falkenberg, Argus Salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad