Menu

Musica Vitae

Falkenberg

Argus Salen
lördag, 4 mars 2023 kl:15:00

Musica Vitae - Tabula Rasa. Musik av bl.a. Mozart, Maier, Pärt.

Benjamin Schmid – violin och konstnärlig ledning
Christian Ihle Hadland – piano

Musik i Syds orkester Musica Vitae är en kär och återkommande gäst.

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer. Med konstnärlige ledaren Benjamin Schmid i spetsen presenterar ensemblen okonventionella musikaliska kombinationer och knyter ständigt nya kontakter med ledande solister, musiker och tonsättare, världen över. 2018 turnerade orkestern till både Schweiz och Japan och orkesterns mångsidiga repertoar syns, hörs och recenseras regelbundet i både digital och tryckt media.

I denna konsert spelas ett av 1900-talets absoluta portalverk: Tabula rasa av Arvo Pärt, ett stycke som på många sätt befäste Pärts position som en av världens främsta tonsättare. Vi får också höra den internationellt eftertraktade pianisten Christian Ihle Hadland som solist i en pianokonsert av Mozart och dessutom bjuds det på musik av Edward Elgar och Amanda Maier-Röntgen.

Tabula rasa räknas som det centrala verket i Pärts musikaliska produktion. Dubbelkonserten har blivit ett kultstycke som inspirerat många kompositörer och musiker, såväl som konsertbesökare, att lyssna till och förstå musik på ett helt nytt sätt. Kompositionen blev en vändpunkt i Pärts karriär och använde för första gången uttrycksmöjligheterna i s.k. tintinnabulli - en stil starkt influerad av gregoriansk sång - i en storskalig orkesterkomposition.

Läs mer om Tabula rasa hos Avo Pärt Centre: https://www.arvopart.ee/en/arvo-part/work/


Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Argussalen. Evenemangets längd: ca 2 h inkl. paus. I pausen finns det möjlighet att köpa fika. Vid köp av medlemsbiljett skall medlemskort uppvisas i entren tillsammans med biljetten.

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Adress Argus: Holgersgatan 7

Mer info: www.falkenbergskonsertforening.se
Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Datum / Tid

lördag, 4 mars 2023 kl: 15:00

Plats

Falkenberg, Argus Salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad