Menu

Smaka På Falkenberg - Norra Rundan - Start Kl. 11.00

Falkenberg

Falkenberg
lördag, 22 augusti 2020 kl:11:00

Smaka på Falkenberg - Norra Rundan - ca 30 km.

Upplev en smakrik cykeltur i lugnt tempo från Falkenbergs centrum, längs havet och vidare till trakterna runt Olofsbo och Glommen. Längs vägen stannar du hos några av alla de mat- och dryckesentreprenörer som tillsammans har satt Falkenberg på Sveriges matkarta. Du får höra deras berättelser samtidigt som får smaka på unika produkter och ta del av deras bästa recept.

Start & Mål: Harrys (Åsikten - Ågatan vid Tullbron). Obs! Begränsat antal platser per starttid.

Cykling: Rutten är ca 30 km. Tidsåtgång beräknas till ca sex timmar men varierar klart beroende på cykeltempo och hur länge en stannar på stoppen. Till stor del går rundorna på avgränsade cykelbanor, men det förekommer också partier på lite större vägar men med mindre trafik.

Tips: Det kommer att finnas många läckerheter att handla under vägen så tag gärna med rejäl cykelkorg och kylväska.

Hyra cykel: Bokas direkt på www.rentabikehalmstad.se och levereras till start och lämnas vid mål. Finns flertalet olika modeller, från 250 kr. Utkörningsavgiften ingår i biljettpriset.

Pris 575:-/person. I priset ingår sju stopp med berättelser om lokalt mathantverk. Smakprovning blir det på de olika ställena varav ett är ett lunchstopp. Under dagen finns specialerbjudanden framtagna liksom olika tävlingar.


1. Åsikten
Vi samlas på den vackra plasten Åsikten som ligger precis vid Tullbrons fäste och den brusande Ätran (och vid entrén till Grand Hotel och Harrys Falkenberg). Här finns cykel att hämta ut om du hyrt en. Du får all info och karta som du behöver för din tur.

2. Sia Glasscafé
Som första stopp, bara ett stenkast från starten rullar ni förbi glasscafét på Rörbecksplatsen. SIA Glass är Sveriges äldsta familjeföretag med hjärtat i Slöinge. Här görs alltid gräddglass av färsk grädde från tre svenska gårdar, inklusive den egna Berte Gård, alltid med råvaror av högsta kvalitet.
På dagens första stopp bjuds ni på ett par kulor glass med tillbehör, detta för att få god energi inför cykelturen norrut upp mot Glommen.


3. Gårdsbutik Thuresson
Från Falkenbergs centrum är ni snart på den prisbelönta Kattegattleden och följer den norrut.
Straxt innan Glommen gör ni en liten ögla inåt landet, och dagens andra stopp är på Gårdsbutik Thuresson. Gårdsbutik Thuresson är som ett Mekka för en köttälskare. Här kan du beskåda Hallands största köttdisk som är fylld med närproducerat kött från gårdarna runt omkring. Här finns även egentillverkade charkdelikatesser, ostar färdigmat från eget kök, catering, närodlade grönsaker och mycket mer. Utanför butiken träffar du ullgrisarna som bökar omkring i hagen. Här blir du bjuden på smakupplevelser från några av gårdsbutikens härliga delikatesser. Jeanette och Pierre gärna berättar också gärna om hemligheten bakom drömmen att lyckas med en gårdsbutik mitt ute på landet. De delar också gärna med sig av sina bästa grilltips!

4. Hule trädgård och musteri
Nu är det inte långt till nästa stopp nämligen Hule Trädgård och Musteri, en
småskalig odlare av ätbart och blommor i en gammal handelsträdgård. På höstkvisten öppnar de sitt gårdsmusteri där äpplen förvandlas till ljuvlig äppelmust.
Det är just äppelmust ni kommer att få smaka här och ni får också chans att strosa runt i äppelträdgården och gårdens mysiga växthus en stund.

5. Glommens Fiskekrog
Nu rullar ni in i det mysiga samhället Glommen och nere vid hamnen är det dags för ett stopp på
Glommens Fiskekrog. Här bjuds det på ett matigare stopp där det också finns möjlighet att köpa till alkoholhaltig dryck.

6. Agerörs Kustbryggeri
Efter en väldigt vacker etapp från Glommen mot Olofsbo, på den så kallade fyrleden, kommer ni ut på Kattegattleden igen och nästa stopp är på Agerörs Kustbryggeri, ett
hantverksbryggeri med fokus på god öl och bra råvaror. Bryggningen sker utan tidspress, för bästa resultat. Här får ni träffa Per och han kommer att delge er en kortare genomgång av processen och självklart får ni också provsmakna öl. Allmänt ölprat är också något som alltid går hem på det här stoppet.

7. Suseå Choklad
Efter att ha gjort ett avstick från Kattegattleden, till Skogstorp, kommer ni snart fram till Suseå Choklad. Här sker småskalig tillverkning av praliner, kolor och konfektyr. Här få ni en presentation av Suseå Choklad och får förstås provsmaka choklad och några av deras praliner.

8. Harrys
Nu är ni snart tillbaka i Falkenberg och precis där ni startade är det nu avslutning i form av en gemensam After Bike på Harrys. Ta en öl, eller annan dryck (1 st dryckesbiljett ingår) och sträck ut benen. Häng kvar så länge ni vill!!!


Reservation för ändringar.

För mer info och övriga rundor längs Kattegattleden se: www.smakapakattegattleden.se

Datum / Tid

lördag, 22 augusti 2020 kl: 11:00

Plats

Falkenberg, Falkenberg

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad