Menu

Smaka På Falkenberg - Södra Rundan - Start Kl. 12.15

Falkenberg

Falkenberg
lördag, 22 augusti 2020 kl:12:15

Smaka på Falkenberg - Södra Rundan - ca 26 km.

Upplev en smakrik cykeltur i lugnt tempo från Falkenbergs centrum, längs havet och vidare till trakterna runt Skrea. Längs vägen stannar du hos några av alla de mat- och dryckesentreprenörer som tillsammans har satt Falkenberg på Sveriges matkarta. Du får höra deras berättelser samtidigt som får smaka på unika produkter och ta del av deras bästa recept.

Start & Mål: Åsikten, Ågatan vid Tullbron (mot Harrys Falkenberg). Obs! Begränsat antal platser per starttid.

Cykling: Rutten är ca 26 km. Tidsåtgång beräknas till 5-6 timmar men varierar klart beroende på cykeltempo och hur länge en stannar på stoppen. Till stor del går rundorna på avgränsade cykelbanor, men det förekommer också partier på lite större vägar men med mindre trafik.

Tips: Det kommer att finnas många läckerheter att handla under vägen så tag gärna med rejäl cykelkorg och kylväska.

Hyra cykel: Bokas direkt på www.rentabikehalmstad.se och levereras till start och lämnas vid mål. Finns flertalet olika modeller, från 250 kr. Utkörningsavgiften ingår i biljettpriset.

Pris 575:-/person. I priset ingår sex stopp med berättelser om lokalt mathantverk. Smakprovning blir det på fem olika ställen varav ett är ett lunchstopp. Under dagen finns specialerbjudanden framtagna liksom olika tävlingar.


1. Åsikten
Vi samlas på den vackra plasten Åsikten som ligger precis vid Tullbrons fäste och den brusande Ätran (och vid entrén till Grand Hotel och Harrys Falkenberg). Här finns cykel att hämta ut om du hyrt en. Du får all info och karta som du behöver för din tur.

2. Villa Surf Garden pop-up
Nu är det dags att rulla ut på Kattegattleden och siktet är inställt på härliga Skrea strand. Här blir ett kortare stopp där du får lära känna Villa Surf Garden, ett företag som erbjuder både lugna och adrenalinfyllda upplevelser vid havet. Här blir det smakprov från Ugglarp och du får vara med i ett quiz där du kan vinna fina priser på fler kustnära äventyr.

3. Nya Strandstugan pop-up
Några sanddynor, saltstänkta stränder och strandängar längre bort hittar du Båtakåsen. Här befinner sig Nya Strandstugans pop-up för dagen. Kända från sina kulinariska läckerheter på Ishotellet i Jukkasjärvi, har de unga kockarna Theodor Pfeiff och Oscar Scheffler nu återvänt till den halländska myllan - bokstavligen. Nya Strandstugan ligger i Långasand, en bit söder om Falkenberg, därför tar de köket med sig till oss. Här blir det nylagad mat på råvaror som plockas direkt från gårdens gröna fält samt vilt.

4. Skrea ost & Gavies Gårdar
Skrea Ost är ett gårdsmejeri där du kan tappa upp ohomogeniserad mjölk i glasflaska, köpa yoghurt i lösvikt och välja bland ett fantastiskt utbud av ostar hårdost, mjukost, kittost, mögelost, grillost och färskost. Alla produkter är KRAV-certifierade och görs på granngården Kullsgärdes ekologiska mjölk. På vårt stopp kommer vi såklart få provsmaka ett gäng med goda ostar. På plats finns även Gavies Gårdar. Du kommer få veta mer om och smaka på olika syrade grönsaker. I gårdsbutiken finns även andra lokala delikatesser.

5. The Kitchen Garden Falkenberg
The Kitchen Garden är en riktig oas mitt i villabebyggelsen vid Ätrans strand. Här odlar Alice och George småskaligt, för hand och med hänsyn till jordhälsan och miljön. De tillverkar också förädlade produkter på hantverksmässigt vis. Här kan du köpa deras specialiteter pomeransmarmelad, saltade citroner och såklart grönsaker i säsong. Du kommer bli bjuden på engelsk mini-cream tea med hemgjord sylt & marmelad.

6. SIA Glass
Nästa stopp blir riktigt glassigt! SIA Glass har ett nytt glasscafé på Rörbeckstorget mitt i stan. Här blir det också smakprov på godsaker från naturens eget skafferi. Gräddglassen från Slöinge görs till 100% av svensk, färsk grädde och äkta, ofta lokala, råvaror. Inte undra på att de har fått utmärkelsen väldens godaste vaniljglass.

7. Harrys Falkenberg
Vi avslutar cykelturen på Harrys Falkenberg med en svalkande valfri dryck ur det lokala sortimentet. Vill du sitta kvar på uteserveringen med utsikt över Tullbron kan du alltid beställa någonting från den fullfjädrade á la carte-menyn. Eller kanske nöjer du dig en drink och lite tilltugg efter denna härligt smakrika dag!


Reservation för ändringar.

För mer info och övriga rundor längs Kattegattleden se: www.smakapakattegattleden.se

Datum / Tid

lördag, 22 augusti 2020 kl: 12:15

Plats

Falkenberg, Falkenberg

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad