Menu

Barnklubben Burken

Falkenberg

Falkenbergs Stadsteater
lördag, 14 april 2018 kl:19:30

Barnklubben Burken hade på sin tid över 700 medlemmar. Den 14 april återuppstår den för en dag och publiken kommer bjudas på en nostalgitripp till 1960-talets Falkenberg. 
Barnklubben Burken startades 1955 och var oerhört populär. På programmet stod filmvisning, tävlingar och möjlighet för lokala förmågor att uppträda. Det hände även att rikskända namn deltog om de hade vägarna förbi. I början av 60-talet hade klubben 700 medlemmar och man fick köra dubbla föreställningarna för att alla skulle kunna vara med. Nu är det dags för en återupplivning av Burken på Stadsteatern. Det blir uppträdanden och musik i härligt nostalgisk tappning!
Musik
Ett av banden som scendebuterade på Burken var The Deecoys, mera kända som ”Falkenbergs Beatles”. De bestod av Uffe Andersson, Lennart ”Nenne” Strand, Henrik Gustavsson (numera Zajac) och Nils-Åke Runeson. Nu samlas gänget igen för att spela ihop på Stadsteatern. Uffe Andersson är numera med i coverbandet 60 Watt. De kommer vara husband på galan och gästas av en vokalist som gör några Siw Malmkvist-låtar. Några som också uppträdde flitigt på Burken och deltar vid återföreningen är bröderna Bo och Lars Liljedahl.
Trolleri
Trollkarlen Max G var en annan lokal artist som uppträdde mycket på Burken. Han har gått ur tiden men ersätts av Jan Wolfhagen som förutom att trolla kanske även imiterar någon eller några 60-talsprofiler.
Nostalgitripp
– Målet är att bjuda falkenbergarna på en nostalgitripp till 60-talet med Brynhild, Falkens bryggeri och annat från den tiden. Vi har samlat in massor av bilder som kommer att visas på storbild, förklarar Uffe som håller i trådarna för evenemanget. – Jag har till och med fått tag på Bertil som var vaktmästare när Burken höll på och han kommer att vara på plats nu med, fortsätter Uffe.

Lokal: Falkenbergs Stadsteater

Datum / Tid

lördag, 14 april 2018 kl: 19:30

Plats

Falkenberg, Falkenbergs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

330

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad