Menu

Lunchteater Killen som ramlade ner från himlen

Falkenberg

Bistro Grand
onsdag, 6 november 2024 kl:11:30

Killen som ramlade ner från himlen
En rykande färsk musikteater som med humor, musik, dans och skådespeleri skildrar Halland under andra världskriget. Många minns ännu ransoneringskorten, mörkläggningen och mullret av flygplan i natten.

Följ med när Kerstin från Halmstad möter den amerikanske piloten Pete, en kväll på Tylösand 1944. Ett möte som kom att förändra deras liv för alltid.

Kläder, rekvisita och sånger från epoken kryddar denna verklighetsbaserade berättelse.
Medverkande: Henrik och Alexandra Murdock
Manus och regi: Martin Odd

Henrik och Alexandra Murdock har premierats med ett flertal utmärkelser och stipendier. De har bl.a. belönats med Hwitans visstipendium som årligen delats ut på Falkenbergs Visfestival och tilldelats Hallands Akademis Olof von Dalin-stipendium för kulturarbetare som "utvecklat stort konstnärskap inom konst, litteratur, musik eller annan kulturform och varit till stor betydelse i eller för Halland.”

Paret Murdock, sjunger visor på svenska och mixar friskt bland både äldre och nyare visskalder, egna sånger eller tonsättningar av dikter. De sjunger känslosamma sånger om tillvarons förgänglighet, om Karl Kaviar och om äktenskapliga levnadsförhållanden. En och annan gammal schlager eller kuplett kan förekomma och duon har en förkärlek till att tillstuka sånger, närma sig bitarna från en annan riktning och bjuda åskådarna på nya infallsvinklar.
Under senare år har de turnerat med en lång rad olika musikteaterföreställningar som hittills framförts på hundratals scener runt om i och utanför Halland! Just nu spelas "Killen som ramlade ner från himlen" flitigt.

Praktisk information
Onumrerade platser
Det bjuds på vegetarisk soppa, kaffe och kaka innan föreställningen.

Ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-886100

OBS!
Vid specialkost och allergier kontakta falkenberg.tf@riksteatern.se eller 070-6359426.

Arrangör: Falkenbergs Riksteaterförening

Datum / Tid

onsdag, 6 november 2024 kl: 11:30

Plats

Falkenberg, Bistro Grand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad