Menu

Emil Jensen - Om du inte står för något faller du för allt

Falkenberg

Falkenbergs Stadsteater
lördag, 7 november 2015 kl:19:00

Obs! Föreställningen är inställd! Köpta biljetter återköps senast 30/11. Vid frågor kontakta Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 00.

Ny föreställning hösten 2015 och i september släpps en ny bok med texter, noter, pyssel och även tidigare outgivet material, och en samlingsskiva där det ryms en alldeles ny låt.

Efter succéturnén med ”I det nya landet” som gick för fulla hus genom hela Sverige, är Emil Jensen nu tillbaka med en ny föreställning.

Få artister vågar vara så personliga och samtidigt ta ställning så tydligt som Emil gör och i den nya föreställningen är han modigare – och roligare – än någonsin. Med sin helt egna blandning av musik, lyrik och samhällssatir tar Emil ett vänligt men bestämt strupgrepp om publiken. Brännande aktualiteter varvas med musikaliska och språkliga trollkonster och rytmiska sagor om flykt och solidaritet som inte lämnar någon oberörd.

Emil Jensen säger själv; ”Sen den förra turnén har jag varit på en biståndsresa och det märks nog av i tematiken. All misär och samtidigt det okuvliga hoppet och humorn jag mött. Vad händer med medmänskligheten när vi hela tiden tvingas försvara det lilla vi har? Det enormt ojämställda samhälle vi lever i tvingar oss att vara enormkritiska! Och det globala hör ihop med det djupast privata, i föreställningen pratar jag också om psykisk ohälsa – om att aldrig hinna vara ledsen mer än korta stunder och bli nanodepressiv”.

Emil har släppt fem hyllade album, ljudböcker med mellansnack, gjort mängder Tankar för dagen i P1 och krönikor i tidningen ETC, gjort en hel sommarturné per cykel och långfilmsdebuterat i Jan Troells ”Maria Larssons eviga ögonblick. Han har belönats med en rad priser, som Björn Afzelius-priset och Gustaf Frödings lyrikpris och sen tidigare är han europamästare i poetry slam.

Falkenbergs Stadsteater kl. 19.00. Insläpp från kl. 18.00. Längd ca 2 h inkl paus. Handikapplatser och ledsagare bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Arrangör: Frihamnen Event

Datum / Tid

lördag, 7 november 2015 kl: 19:00

Plats

Falkenberg, Falkenbergs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

235kr - 295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad