Bach In The Street

FalkhallenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Klassisk musik, streetdans och hiphop-beats möts i prisbelönad familjeföreställning.

Bach in the street är en musikalisk och kulturell fusion, dynamisk och fängslande för alla åldrar. Här möts street dance och klassisk musik i en allvarlig och samtidigt lättsam föreställning. Föreställningen tar upp frågor om liv och död och undersöker vad det innebär att fly och finna ett nytt hem.

I föreställningen medverkar två av Sveriges främsta artister inom sina respektive genrer: Violinvirtuosen och Bachspecialisten Semmy Stahlhammer som är förste konsertmästare vid Kungliga Operan, och streetdansaren Maele Sabuni – hyllad dansare som vunnit flera prestigefyllda priser och även uppträtt i schlagerfestivalen.

Maele och Semmy är födda i Sverige och barn till flyktingar. Semmy bär på ett judiskt arv och Maele kongolesiskt. I Bach in the street delar de en berättelse om att ärva och bära minnen, att fly, rotas i ny jord, hitta sin plats och hur olika kulturer kan få en människa att växa.

Bach in the Street har vunnit pris för ”Best Small Ensemble” i Yamawards – en internationell tävling för produktioner för barn och unga.

Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Falkhallens blackbox. Insläpp ca 10 min innan start.

Längd: 30 min

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Mer info på www.rumfordans.se
Arrangör: Rum för Dans

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-22 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: