Menu

Promise Land

Falkenberg

Falkhallens Blackbox
tisdag, 3 november 2020 kl:19:00

Dansföreställning - Promise Land
Promise land är en dansföreställning av Örjan Andersson som skildrar en drömsk värld med mörk klangbotten och drastisk humor. Utgångspunkten för föreställningen är Helene Billgrens konstnärskap.

Det här är första gången koreografen Örjan Andersson samarbetar med en bildkonstnär och första gången som Helene Billgren arbetar med dans. Örjan Andersson är utbildad vid Balettakademien i Stockholm. Han började sin dansarkarriär som dansare vid Östgötabaletten i Norrköping där han arbetade med bland andra Birgit Cullberg, Mats Ek och Jiri Kylian. Han lämnade sedan Sverige för att arbeta med Batsheva Dance Company (konstnärlig ledare Ohad Naharin) i Tel Aviv, Israel, där han dansade i verk av Ohad Naharin, Angelin Preljocaj, Jiri Kylian, Herve Robbe och Mark Morris. Örjan Andersson återkom sedan till Sverige permanent för att parallellt med skapandet av sina första koreografiska verk arbeta som dansare med bland annat Per Jonsson (Sverige) samt Ina Christel Johanssen (Norge).

Örjan Andersson skapade sitt första verk, Nemo saltat sobrius (1992) under sin period i Israel. 1996 startade han sitt eget kompani, Andersson Dance Company, numera Andersson Dance, med bas i Stockholm. 1996 fick Örjan Andersson sitt första beställningsverk, av Cullbergbaletten i Stockholm. Han har sedan dess skapat beställningsverk för ett flertal av de ledande kompanierna i Sverige och Europa samt ett flertal verk för sitt eget kompani samt turnerat i Sverige, Italien och Sydkorea. Helen Billgren Hon studerade på Valand Konsthögskola i Göteborg. Helene Billgren har ställt ut på museer och gallerier runt om i Sverige och har skapat offentlig utsmyckning på Karlstads Universitet samt haft en stor separatutställning på Färgfabriken i Stockholm. Hon har också designat uppsättningar och ko stymer för teater och opera, t. ex. redåverksamheten vid Folkets Hus i Hammarkullen.


Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Falkhallens blackbox. Insläpp ca 10 min innan start.


Det går även att köpa biljett direkt i entrén

Obs! Vid köp av pensionärs- eller studentbiljett kan uppvisande av legitimation begäras i entrén!
Vid köp av scenpassbiljett skall scenpass kunna uppvisas.

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Mer info på www.rumfordans.se
Arrangör: Rum för Dans

Datum / Tid

tisdag, 3 november 2020 kl: 19:00

Plats

Falkenberg, Falkhallens Blackbox

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad