Menu

Joe Pug

Falkenberg

Grand Hotel, Falkenberg
fredag, 16 oktober 2015 kl:21:00

Det är äntligen dags för Rootsy Live att presentera en av de riktigt stora favoriterna. Vi har följt den ändlöst begåvade melodisnickaren och sångaren sedan han tejpade igen kuvert och postade sina första demoskivor över hela USA, till alla som ville ha. Det visade sig att fler och fler ville ha Pugs skivor och tusentals skickades ut. Med det kom att massa människor ville se den unge artisten, som gratis skickade ut skivor, och ett ändlöst turnerande började. Få har skaffat sig en så lojal fanbase som Joe Pug, sedan allt startade för fem år sedan. Med sitt tredje album »Windfall« etablerar sig Joe Pug som en av de riktigt stora singer/songwriter-profilerna i Texas och USA. Och då vet vi att konkurrensen är mördande.

Sångerna och rösten är grejen med Joe Pug. På Windfall märks det väldigt tydligt att han själv har den förståelsen. Det finns bara det allra nödvändigaste för att smycka de små juveler Pugs sånger är. Likt en av Pugs största fan Jason Isbell, en Ryan Adams i toppform eller faktiskt svenska Willy Clay Band finns här ingen ambition att vara cool eller hip, för att locka den trendkänsliga men ständigt hajpskapande hipster-publiken. Likt Isbells senaste två skivor är det istället just motsatsen som sticker ut. Det är att artisterna insett att det är svårt nog att göra sina sånger den rättvisa de förtjänar. Joe Pug beskriver det bäst själv: “The aim on this one was very straightforward. We wanted to capture the music just the way we play it, with minimal production. It was a very back to basics approach because ultimately that’s what I love about music, and that’s what I love about making music. I wanted to record these songs the way they were written and put them out in the world.”

Resulatet ”Windfall” är en varm och väldigt fin skiva. Joe Pugs låtar är jordnära och samtidigt poetiska, förankrade i tradition och samtidigt nutida. På bästa sätt förvaltar och uppdaterar han ett arv från andra Texas-storheter som Townes van Zandt och Guy Clark. Lyckliga oss som äntligen får hit Joe Pug för en tre veckor lång turné genom Sverige, Norge och Danmark.

Arrangör: Rootsy Live Falkenberg och Granstigen Promotion i samarbete med Grand Hotel.

Datum / Tid

fredag, 16 oktober 2015 kl: 21:00

Plats

Falkenberg, Grand Hotel, Falkenberg

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad