Menu

Rootsy Summer Fest 2021

Falkenberg

Hwitans Trädgård
fredag, 20 augusti 2021 kl:15:00

Rootsy Summer Fest 2021 i Hwitans trädgård

Fredag 20 augusti
Ludwig Hart
Örebrosonen Ludwig Hart debuterade hösten 2019 med sitt självbetitlade album - och en rad framgångar har följt sedan dess. Både den bitterljuva ”A Dream I Keep Returning To” och den Mauro Scocco-producerade ”Purpose Of Love” har varit P4-favoriter. Hart inledde sin albumturné på ett utsålt Nalen i Stockholm och hade det inte varit för COVID-19-krisen så skulle fler utsålda klubbar följt. Bejublade framträdanden, två stycken det senaste året, i TV4 Nyhetsmorgon vann honom många nya lyssnare och den i våras släppta förstasingeln från det kommande albumet ”Paloma” – ”Aviator” – snurrar just nu på P4.

Hart beskriver sin musik som ”sätt-dig-i-bilen-och-kör-rock”, men den är så mycket mer än det. Fantastiska arrangemang, svävande gitarrer, synthar och en stor, filmisk atmosfär som för tankarna till 80-talets JacksonBrowne och Fleetwood Mac. Hart kan också förtjänstfullt jämföras med nutida amerikanska indieband - men med en distinkt och direkt melodikänslighet och en otrolig röst - som kan bära honom mot en stor och allomfattande global publik. Tänk er att The War On Drugs skulle omfamna Don Henley istället för Bob Dylan.
Enda officiella spelningen sommaren 2021!

Arvid Nero
Arvid Nero släppte sin debutskiva Mother Earth våren 2018 och fick fina recensioner från Nils Hansson på DN, 4/5 stjärnor av Johan Lindquist på Göteborgs Posten och från Gaffa. Albumet är producerat av Johan Håkansson och både Bored With Clay och ”Jesus Knocking” spelades på P4 i över fyra månader! Musikaliskt rör Arvid sig i ett sammelsurium av olika genrer. Den djupa, bluesiga känslan finns där som grund i en genomarbetad ljudbild. Låtarna utvecklas ibland åt country och ibland åt soulhållet. Texterna bygger berättelser som vävs samman av ett vemod och lyfts fram av en röst som går rakt in i själen

Ida Jenshus
Ida Jenshus var bokad för Rootsy Summer Fest 2019 men tvingades ställa in på grund av sjukdom. Men skam den som ger sig! Med sitt senaste album presenterade den norska storstjärnan en ny musikalisk riktning. . Ida är mer utåtriktad och direkt än tidigare och har skapat ett exceptionellt vackert album stor popmusik med referenser till allt från Abba till Fleetwood Mac. Ida Jenshus är en eftertraktade liveartist som gjort över 500 konserter och som alltid levererar magiska upplevelser. Som den enda soloartist har Ida Jenshus vunnit 3 x Spellemannpriset för sina första tre album.

Pausband bägge dagarna:

Dimpker Brothers
Bröderna Martin och Adam Dimpker från metropolen Hulta i Småland ansluter till en tradition som är nog så vanligt inom amerikansk musik. Två bröder som sjunger tillsammans och hittar en magisk syntes. Tänk Louvin Brothers eller Everly Brothers i nutid. För Dimpker Brothers mix av americana och pop är i högsta grad här och nu och har inget med nostalgi att göra.


Praktisk info:
Ingång till Hwitans trädgård via Ågatan.
Insläpp från kl. 17.00

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Arrangör: Granstigen Promotions / Rootsy Live

Datum / Tid

fredag, 20 augusti 2021 kl: 15:00

Plats

Falkenberg, Hwitans Trädgård

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad