Menu

Rootsy Summer Fest 2021

Falkenberg

Hwitans Trädgård
lördag, 21 augusti 2021 kl:15:00

Rootsy Summer Fest 2021 i Hwitans trädgård

Lördag 21 augusti

Willy Clay Band

När Kirunas stolthet Willy Clay Band släppte sitt debutalbum ”Rebecca Drive” 2005 var de långt före sin tid. Nu är deras typ av countryrock betydligt mer accepterad och de flesta är överens om att Willy Clay Band inte bara är Sveriges bästa countryrock-band. De står sig mycket väl även på den internationella scenen. Efter ett långt uppehåll på skivfronten släppte de i våras singeln ”My Weakness” och ihärdiga rykten säger att mer nytt material är på gång. Förra gången Willy Clay Band gästade Falkenberg var i samband med Rolling Rootsy Revue 2014 och då var succén monumental.

Malin Pettersen
Malin Petterson är utan tvekan en av frontfigurerna på den livaktiga norska country/americana-scenen. Först som sångerska i uppmärksammade bandet Lucky Lips och sedan som framgångsrik soloartist. Malin har med sin musik nått långt utanför Norges gränser och inte minst i USA har hon hyllats enhälligt. Vi är stolta och glada att kunna presentera henne för publiken i Falkenberg!

Theo Lawrence
Theo Lawrence senaste album Sauce Piquante är en fest för all som älskar jordig, okomplicerad pop med djupa rötter i den amerikanska myllan. Här finns inslag av soul, country, swamp pop, rock n roll, blues och tex-mex. Om man vill ägna sig åt namedropping så dyker namn som Doug Sahm & Sir Douglas Quintet, Creedence Clearwater Revival och The Mavericks upp. Och i roots- och americana-kretsar är det kanske inte direkt oväntade referenspunkter, men lite anmärkningsvärt är det ändå när det visar sig att Theo Lawrence är en ung fransk-kanadensisk sångare och låtskrivare från utkanterna av Paris! Men mest anmärkningsvärt är nog ändå att Sauce Piquante och inte för en sekund känns som nostalgisk retro eller bakåtsträvande. Lawrence har en förmåga att ta de goda influenserna, addera dem till sitt eget briljanta låtskriveri och resultatet blir en sorts rot-pop, i högsta grad relevant här och nu!

Maple & Rye
Göteborgs-bandet Maple & Rye släppte sin första singel Hymns Of Poseidon 2017. Den blev en omedelbar Spotify-succé och har idag över 3,5 miljoner lyssningar. Sedan dess har det rullat på med spelningar i Europa och i USA och förra året kom debutalbumet For Everything med en kavalkad av starka låtar och vältrimmad stämsång. Inte konstigt att Maple & Rye har jämförts med The Lumineers, Of Monsters and Men och Mumford & Sons

Pausband bägge dagarna:

Dimpker Brothers
Bröderna Martin och Adam Dimpker från metropolen Hulta i Småland ansluter till en tradition som är nog så vanligt inom amerikansk musik. Två bröder som sjunger tillsammans och hittar en magisk syntes. Tänk Louvin Brothers eller Everly Brothers i nutid. För Dimpker Brothers mix av americana och pop är i högsta grad här och nu och har inget med nostalgi att göra.


Praktisk info:
Ingång till Hwitans trädgård via Ågatan.
Insläpp från kl. 17.00

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Arrangör: Granstigen Promotions / Rootsy Live

Datum / Tid

lördag, 21 augusti 2021 kl: 15:00

Plats

Falkenberg, Hwitans Trädgård

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad