Menu

Sarah Shook & The Disarmers

Falkenberg

Tryckhallen, Falkenberg
lördag, 19 maj 2018 kl:21:00

Sarah Shook & The Disarmers
Ibland kommer det artister till oss i Rootsy-land som skakar om lite extra. Utan att ens anstränga sig. Sarah Shook & The Disarmers är en välriktad käftsmäll mot det musikaliska patriarkatet. Musiken kan bäst beskrivas som melodisk, snyggt levererad indie-country med en massa punkkänsla och smartness.
Sarah Shook är en artist med attityd. Uppvuxen i New York state, nära Poughkeepsie, i en familj som skulle kunna komma från vårt eget svenska bibelbälte. Hemskolad och rotlös då familjen flyttade ofta. Och hon minns fattigdomen, slitet, hur det inte gick att få pengarna att räcka till.

När hon hamnade i Garner, North Carolina vände mycket på det personliga planet. Och den mycket speciella Brinnande busken ska vi snart få höra mer om i en längre intervju på Rootsys hemsidor.

Just nu kan vi nöja oss med att konstatera att det är en spännande artist, som kommer på besök till Skandinavien i maj.

Låtar med titlar som Dwight Yoakam och The Nail slår hål på myter om hur country och americana ska vara. Och de som hävdar att det finns inga starka kvinnor i dagens country, ja deras argument kommer få pyspunka väldigt snabbt. Det går från smäktande ballader som känns som en bakfull morgon i fel säng, till skenande mustanger i spår som Keep the home fires burnin. På ytan kan det låta konventionell, men en ska inte låta sig luras, för varenda låt har mängder av attityd och texterna, ja texterna. De går rakt in i hjärtat, med lika delar svärta och humor. Själv säger Sarah att nya plattan Sidelong är ett enda stort Fuck you! Men på ett sätt som paradoxalt nog lyfter både publiken och hoppet om musikens framtid.

Snacket hemma i USA låter ana att detta blir något helt sensationellt. Vi önskar Sarah Shook & The Disarmers välkomna till Skandinavien!

Praktisk info:
Ingång till Tryckhallen via Ågatan. Medlemskort kan köpas via www.granstigen.se, kostar 150:-/år och då får man köpa biljetter till medlemspris.

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Datum / Tid

lördag, 19 maj 2018 kl: 21:00

Plats

Falkenberg, Tryckhallen, Falkenberg

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad