Menu

Eilen Jewell

Falkenberg

Tryckhallen I Hwitans Trädgård
lördag, 3 september 2016 kl:21:00

Obs! Fr.om v. 35 flyttas försäljningen över till Venuepoint och man bokar via www.visitfalkenberg.se eller ringer till Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Det är ingen hemlighet att vi och en stor publik är upp över öronen förälskade i Eilen Jewell. Eilen är en av de första artisterna Rootsy Live hade på turné och allt sedan dess har Skandinavien varit en självklar plats för bandet att återvända till. Den urtrogna publiken har hela tiden växt och Eilen har släppt fyra skivor sedan första turnén. Mitt i Eilens och trummisen och makens Jasons vårdande av lilla Mavis, fick dock en ännu större publik smaka på en väsentlig del av Eilens musik och scenshow. Under föräldraledigheten lånade nämligen Doug Seegers Eilens fantastiska gitarrist Jerry Miller för den magiska Askunge-turnén sommaren 2014. Massa människor upptäckte via det Eilen och fick en ny favoritgitarrist. I september kommer Eilen Jewell och bandet tillbaka för ytterligare en efterlängtad turné. Och ja! Jerry Miller är med som gitarrist.

Bandet turnerar på den senaste släppta och utsökta skivan ”Sundown Over Ghost Town”. Tolv till perfektion utmejslade sånger som mer än de tidigare skivorna visar fram Eilen som en av de största kvinnliga sångerskorna och låtskrivarna i sin tid. Pierre Eriksson skriver om skivan i Lira: ”De tolv låtarna ska ha skrivits i bergstrakterna norr om Boise och är enligt Eilen själv de personligaste hittills i karriären. Här finns bitterljuva betraktelser om sökande och försoning, berättelser som knyter ihop barndom med nutid och reflektioner över hemmets trygghet. Det är en samling förtrollande låtar som är det bästa Eilen Jewell gett ut. Och det vill inte säga lite.
Eilen har också hunnit med att släppa sin hyllningsskiva till Loretta Lynn. Butcher Holler är en varm och originell hyllning till en av countryns och populärmusikens stora. No depression säger i sin recension av skivan how incredibly natural Jewell is to carry the torch of Lynns amazing, heartfelt tunes.
Missa inte Eileen Jewell!

Tryckhallen i Hwitans trädgård, Falkenberg.

Arrangör: Rootsy Live / Granstigen Promotion

Datum / Tid

lördag, 3 september 2016 kl: 21:00

Plats

Falkenberg, Tryckhallen I Hwitans Trädgård

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad