Menu

Jesper Lindell

Falkenberg

Tryckhallen i Hwitans Trädgård
fredag, 11 oktober 2019 kl:21:00

First Aid Kit-vännen Jesper Lindell debuterade med EP:n ”Little less blue” för två år sedan och skapade ett eko i musiksverige. Jan Gradvall hyllade skivan i Di Weekend och drog paralleller till ”en ung, vig och karatesparkande Van Morrison”. Medan systrarna Söderberg i First Aid Kit, som körade på singeln ”Moving slow”, sa att de önskade att de själva hade skrivit låten.

Efter framgångarna med EP:n fortsatte Jesper med föreställningen ”Who By Fire”, den First Aid Kit-organiserade hyllningskonserten till Leonard Cohen som förevigades utav SVT och spelades för utsålda hus. Jesper framförde där Cohen-klassikern “Chelsea Hotel #2” tillsammans med First Aid Kit – samt “So Long, Marianne” med Annika Norlin, Loney Dear och Frida Hyvönen. Därtill framförde Jesper både “Moving Slow” och sin Cohen-tolkning i TV4:s Nyhetsmorgon.

Sen blev han signad av ett stort bolag, med löftet om att inte behöva passa in i någon mall. Men i slutändan handlade det bara om en jakt på nästa hit. Till slut valde Jesper att lämna storbolagsbranschen, nu har han friheten att skapa vad han vill, utan att det finns några måsten.
Den 24 maj släppte Jesper sitt första fullängdsalbum ”Everyday Dreams”. Det är resultatet av ett långt och hårt arbete. Ett enträget slit för att skapa något eget och unikt– och en kamp för att vinna kreativ frihet.

Praktisk info:
Ingång till Tryckhallen via Ågatan. Medlemskort kan köpas via www.granstigen.se, kostar 150:-/år och då får man köpa biljetter till medlemspris.

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.


Jesper Lindell
2024-07-11 20:00:00
Varberg, Majas Vid Havet



Jesper Lindell
2024-08-15 18:00:00
Västerås, Västerås Officersmäss

Datum / Tid

fredag, 11 oktober 2019 kl: 21:00

Plats

Falkenberg, Tryckhallen i Hwitans Trädgård

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad