Menu

Trapper Schoepp Och Theo Lawrence

Falkenberg

Tryckhallen i Hwitans Trädgård
fredag, 1 maj 2020 kl:20:00

Trapper Schoepp (US) + Theo Lawrence (FR)

Trapper Schoepp
Trapper Schoepp och hans band The Shades, har gjort sin egen variant av Northern Soul där uppe i Michigan i 10 år nu. I april 2018 turnerade han för första gången i Skandinavien och mötte en entusiastisk publik. Nu, två år senare, kommer han tillbaka och turnerar andra halvan av april 2020. Med sig har han sitt band och nya plattan Primetime Illusion, som släpps i januari.

Milwaukees bästa export vet hur man tar en publik med storm. En helt sanslös mix av poprock med lika delar känslan av sorglöst strandliv och sena, heta klubbkvällar, är en dans på slak lina som de behärskar hela vägen. Visst finns där Americana-element, men mest hörs ett av Jerry Lee Lewis gamla misshandlade pianon med raketbränsle på tangenterna.Och den där rena, ungdomliga spelglädjen som vissa artister har kvar livet ut, andra inte.

Det här bandet inbjuder till dans på borden och rödkindad upphetsning på dansgolvet. De lockar till mer än stamp med foten och lite loj knäböj vid bardisken. Tänk mer baklänges-saltomortaler, en vild polka och spagat. Vänta bara tills du hör dem live, då sveps alla tvivel om eventuella överord, bort.
Trapper har lirat med såväl Jayhawks som med The Wallflowers, så där nånstans ligger en del av storheten. Live är detta en upplevelse som inte får missas!

Theo Lawrence
Theo Lawrence andra album Sauce Piquante är en fest för alla som älskar jordig, okomplicerad pop med djupa rötter i den amerikanska myllan. Här finns inslag av soul, country, swamp pop, rock n roll, blues och tex-mex. Om man vill ägna sig åt namedropping så dyker namn som Doug Sahm & Sir Douglas Quintet, Creedence Clearwater Revival och The Mavericks upp. Och i roots- och americana-kretsar är det kanske inte direkt oväntade referenspunkter, men lite anmärkningsvärt är det ändå när det visar sig att Theo Lawrence är en ung fransk-kanadensisk sångare och låtskrivare från utkanterna av Paris! Men mest anmärkningsvärt är nog ändå att Sauce Piquante och inte för en sekund känns som nostalgisk retro eller bakåtsträvande. Lawrence har en förmåga att ta de goda influenserna, addera dem till sitt eget briljanta låtskriveri och resultatet blir en sorts rot-pop, i högsta grad relevant här och nu!

Hemma i Frankrike är Theo Lawrence på god väg att bli en stjärna och nu är det dags för publiken i Norden att upptäcka denna förbluffande mogna sångare och låtskrivare. En gyllene chans till det blir det när Theo med band turnerar i Skandinavien i april 2020. Cest si bon!


Praktisk info:
Ingång till Tryckhallen via Ågatan. Medlemskort kan köpas via www.granstigen.se, kostar 150:-/år och då får man köpa biljetter till medlemspris.

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Datum / Tid

fredag, 1 maj 2020 kl: 20:00

Plats

Falkenberg, Tryckhallen i Hwitans Trädgård

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad