Menu

Chip Taylor

Falkenberg

Tryckhallen I Hwitans Trädgård
fredag, 4 september 2015 kl:21:00

Chip Taylor i Tryckhallen, Hwitans trädgård i Falkenberg.

Efter en massiv produktivitet och skivutgivning kommer det helt plötsligt ett trippelalbum från Chip Taylor. Man undrar lite försiktigt om den nästan överbegåvade 75-åriga låtskrivaren helt enkelt tappat förståndet. Men oj vad vad fel vi har. Det är istället en urladdning och ett renodlande av Chips signum som artist. Aldrig tidigare har vår vän Chip fått sådana hyllningar som han fått för sitt trippelalbum “The Little Prayers Trilogy”.
”Chip Taylor has been turning out brilliant country/folk albums for decades. But this could be his late masterpiece” 9/10 Uncut

” A terrific triple-album of social commentaries and romance” 4/5 The Independent

Den legendariske amerikanske låtskrivaren Chip Taylor återvänder till sitt kära Skandinavien. I bagaget har han med sig sin trilogi och ett stort självförtroende. De konserter Chip gjort sedan skivsläppet beskrivs som det bästa han gjort. I en tid när artister och skivbolag tvekar om att överhuvudtaget ge ut musik på CD, slår Chip till med ett trippelalbum, som dessutom visat sig vara ett mästerverk. Och som det har hyllats. A crowning glory to a storied career skev engelska MOJO och UNCUT Magazinegav plattan betyget 9/10. Så trots, eller kanske tack vare sina 75 år, möter vi en låtskrivare och berättare i toppform.

Chip Taylor skrev en lång rad hits på sextiotalet, Wild Thing och Angel Of The Morning är väl de mest kända. På sjuttiotalet hade han en framgångsrik artistkarriär, innan han lade musiken på hyllan för att istället bli professionell och gambler. Och det levde han gott på innan han blev portad på alla större casinon på grund av att han vann för mycket.

I mitten av nittiotalet återvände Chip till musiken och har sedan dess varit otroligt produktiv. Sverige och Norge har nästan blivit ett andra hem för honom och det har blivit åtskilliga minnesvärda konserter här, på egen hand eller med Carrie Rodriguez och Kendel Carson.

Alla som sett Chip Taylor live vet att han inte bara är låtskrivare av format utan också en gudabenådad storyteller. Oavsett hur många gånger man sett honom, överraskar han varje gång med nya, häpnadsväckande historier från sitt händelserika liv.

Under The Little Prayers Tour kompas Chip Taylor av den norske pianisten och producenten Göran Grini.

Arrangör: Rootsy Live Falkenberg och Granstigen Promotion i samarbete med Grand Hotel.

Datum / Tid

fredag, 4 september 2015 kl: 21:00

Plats

Falkenberg, Tryckhallen I Hwitans Trädgård

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad