Menu

Banditos

Falkenberg

Tryckhallen I Hwitans Trädgård
måndag, 6 juni 2016 kl:19:00

BANDITOS - SCANDINAVIAN TOUR 2016

I takt med att lövträden fick sin brandgula höstfärg kunde vi under augusti och september 2015, med egna ögon, bevittna det stora genombrottet i Skandinavien för detta egensinniga americana-punk-rock-country-soul-blues-band från Birmingham - sedan cirka 3 år hemmastadda i Nashville. Det var en speciell känsla. Det blev tydligt vilket avtryck bandet redan gjort, och fortsätter att göra, samt på vilket obestridligt kompromisslöst vis de gjorde varje spelställe till sitt eget.

När de i sommar återkommer till våra breddgrader är det med fokus på dels festivalscener och dels på städer som de specifikt bett om att få återkomma till. Dessutom beväpnade med nya låtar plockade från sitt andra album (kommer ut under året på Bloodshot Records) samt med vetskapen att hela den hungriga Europa-marknaden står i givakt och väntar på dem. Men fortfarande under 2016 får vi alltså ha Banditos för oss själva, bara ett litet tag till. Därtill inleds turnén med två spelningar i Danmark, som än så länge fått vara utan. Missa dem inte!

Banditos blev en stor angelägenhet för den skandinaviska rock’n’roll-publiken när videon till deras ”Old ways” fick viral spridning på Facebook i maj 2015. Sällan har vi upplevt något liknande, hur ett band som så uppenbart står på toppen av sin förmåga hamrar sig rakt in i hjärtat på lyssnaren. Under sensommarens Skandinavien-turné fick de sedan högsta betyg av bland andra Nils Hansson i DN som särskilt uppmärksammade sångerskan Mary Beth Richardson som något av vår tids Janis Joplin. Bandet blev intervjuade över ett uppslag i Sonic Magazine, ansågs vara bäst just nu i Aftonbladet, utsågs till ”Band of the week” av Fenriz från norska black metal-bandet Darkthrone samt hyllades i norska Klassekampen av Norges svar på Lennart Persson, Tom Skjeklesæther. För att bara nämna ett litet axplock.

Tryckhallen i Hwitans trädgård, Falkenberg.

Datum / Tid

måndag, 6 juni 2016 kl: 19:00

Plats

Falkenberg, Tryckhallen I Hwitans Trädgård

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad