Menu

American Aquarium

Falkenberg

Tryckhallen i Hwitans Trädgård
söndag, 19 februari 2023 kl:19:00

American Aquarium
Obs! Konserten är framflyttad till 19 februari 2023! Köpt biljett gäller det nya datumet. För ev. återköp av köpt biljett kontakta Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

American Aquarium
Trots, eller kanske tack vare, 20 hårda år i turnebussen är American Aquarium och frontmannen BJ Barham fortfarande här och bättre än någonsin. Sedan några år tillbaka är Barham nykter och vid sidan av musiken är familjen högsta prioritet. Ett lugn och en balans i tillvaron som gjort Barham gott. Han har mognat som artist och som låtskrivare och är helt på att göra jobbet som krävs för att nå ut till sin publik.

American Aquarium hittade en guldåder med 2020 års album "Lamentations"och därefter fick det ett stort publikt genombrott med två volymer av "Slappers, Banger & Certified Twangers", där de gör covers på country-hits från nittiotalet. Senaste plattan med originallåtar är "Chicamacomico" som kom våren 2022. En klockren bekräftelse på att BJ Barham och American Aquarium håller sin fina form.

American Aquarium har varit på väg till Skandinavien flera gånger men det satte pandemin P för. Och inte bara det. Bandet publiksucce har gjort dem extremt efterfrågade på hemmaplan och det har varit svårt att hitta en ny turneperiod. Men nu kan vi berätta att American Aquarium återvänder hit för fyra spelningar i februari 2023. Välkomna tillbaka!

American Aquarium är bandet som är nästan omöjligt att inte älska. Vi vet inget band som så enträget byggt sin fanbase genom att bara spela och turnera på och samtidigt se till att vara under ständig utveckling. För alla oss som inte kan motstå band och artister som Drive-By Truckers, Chris Knight eller Turnpike Troubadours är American Aquarium mitt i prick. BJ Barham har hittat sitt sätt att förvalta arvet efter uppenbara förebilder som som Woody Guthrie och Bruce Springsteen. Det är musik ofta för och om den hårt arbetande människan och bandet har utvecklat sina helt egna melodier runt det. Man hör direkt att man lyssnar på American Aquarium samtidigt som så mycket annat man gillar flimrar förbi.

Live har bandets sanslösa turnerande skapat ett monster. Det är en närmast helig upplevelse att få uppleva ett band som spelat långt över 1000 konserter på de mest skilda ställen och för all typ av publik. Ännu mer sedan BJ bestämde sig för att bli nykter och lägga allt fokus på musiken och bandets kvalitet.


Praktisk info:
Ingång till Tryckhallen via Ågatan.

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Datum / Tid

söndag, 19 februari 2023 kl: 19:00

Plats

Falkenberg, Tryckhallen i Hwitans Trädgård

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad