Menu

The Band Of Heathens

Falkenberg

Tryckhallen
onsdag, 17 maj 2017 kl:19:30

Någon sa att begreppet Americana-musik uppfanns för att fånga in The Band Of Heathens musik. Så är det säkert inte, men frågan är om något band bättre fångar begreppets essens och uttryckets attityd bättre än Americana-veteranerna från Austin, Texas. Bandet är ett av genrens givna flaggskepp.

"If we like TBOH…? They are the band we all struggle to be as good as, and they are better than ever..." Så sa Rootsy-favoriterna Uncle Lucius frontman Kevin Gallagher under ett musiksnack på förra turnén. Allt TBOH rör vid låter så organiskt och självklart att man omöjligt kan undgå att referera till jättar som The Band och Little Feat. Har man upplevt bandet live så är det omöjligt att inte fundera på om inte TBOH skulle varit Grateful Deads naturliga arvtagare, om man inte vore så fokuserade på sångerna och bara släpper in jam som extra krydda. Att se bandet live känns lite som att Usain Bolt springa 100 meter. Man känner inte gränsen för bandets inbyggda musikaliska kapacitet.

Bandet är sanslöst musikaliska och har ett oförskämt sväng, paketerat i en kostym som rymmer en oändlig kärlek till den amerikanska musiken och dess historia.

Vi har tidigare haft bandet här på väldigt uppskattade, men allt för korta turnéer. Vi vet att många kommer jubla när chansen på nytt ges att se bandet. Många musikälskare håller The Band Of Heathens allra högst och närmast sitt musikhjärta. Ett bra sätt att bekanta sig med bandets innersta väsen är att gå in på Spotify och avnjuta deras live-skivor. Det är inte ofta man tipsar om att börja med ett bandets live-plattor när man vill sälja in ett band. Det innebär så klart inte att man ska undvika studio-albumen.

Lokal: Tryckhallen

Datum / Tid

onsdag, 17 maj 2017 kl: 19:30

Plats

Falkenberg, Tryckhallen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad