Menu

The Americans + Bror Gunnar Jansson

Falkenberg

Tryckhallen
fredag, 14 april 2017 kl:21:00

THE AMERICANS
Kvartetten från Los Angeles är ännu så länge doldisar på stora delar av världens livescener men tippas bli stora under 2017. Att de spelat på Reese Witherspoons bröllop och är speciellt utvalda av T-Bone Burnett till hans teveserie om den bästa amerikanska musiken säger i alla fall en hel del.
Hemma i USA är The Americans redan en stekhet snackis inom sitt musikaliska skrå med en blandning av klassisk akustisk och elektrisk rootsmusik som man spetsar med en ung hungrig profil samtidigt som man är varsamma och vårdar originalets själ.
”Genialiska musiker som i det 21 århundradet återvinner det amerikanska arvegodset för nutidens musikälskare och det med ett sound som faktiskt låter bättre i nutid”, hävdar legendariska musikern och producenten T-Bone Burnett som är den som producerat deras kommande album.
Americana och singer-songwritern Ryan Bingham, också med bopålarna nedslagna i Los Angeles, och som haft The Americans som förband på ett par av sina turnéer kallar dem för leverantörer, ”av något av det absolut bästa låtskrivande som jag hört på åratal”.

BROR GUNNAR JANSSON
– En garageaktig hybrid av blues, country och amerikansk folk.

Multi-instrumentalisten och en-persons-orkestern, Bror Gunnar Jansson (sång, gitarrer, trummor, slagverk, saxofon m.m.) har sedan sitt förra solo-album ”Moan Snake Moan” rönt stora framgångar och hyllats av kritiker. Musiken är en garageaktig hybrid av blues, country och amerikansk folk – mörk och suggestiv, rå och vacker.

Nu 2017 släpps både en ny EP och ett fullängdsalbum som bär titeln "AND THE GREAT UNKNOWN" Part I & II. Southern gothic, blues och svenskt vemod möts i historier om mördare och vanligt folk. Albumet är inspelat och producerat av Filip Leyman (Anna von Hausswolff, Tempel m.m.) och Christoffer Johansson (som bl.a. producerat Bror Gunnars tidigare album).

Lokal: Tryckhallen

Datum / Tid

fredag, 14 april 2017 kl: 21:00

Plats

Falkenberg, Tryckhallen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad