Menu

Otis Gibbs

Falkenberg

Tryckhallen
onsdag, 18 oktober 2017 kl:19:30

Den magnifike singer/songwritern Otis Gibbs från Wanamaker, Indiana, kommer nu äntligen till Sverige för ett antal efterlängtade spelningar. Han gästar Falkenberg den 18 oktober.
Otis Gibbs har många strängar på sin lyra, förutom musiken är han även konstnär, har en oerhört populär podcast och en egen show, Country Built på amerikanska Pandora, med över två miljoner följare.

Otis Gibbs är en så udda fågel att man undrar om han egentligen inte hör hemma i en annan tid. Hans sånger knyter an till en amerikansk tradition av folkligt låtskrivande där några av ledstjärnorna heter Woody Guthrie, Joe Hill, Jimmie Rogers eller för all del Bruce Springsteen, i sina finaste stunder. Men Otis Gibbs är i själva verket väldigt mycket här och nu. För det finns en annan amerikansk verklighet än den vi oftast möter i media. Det finns ett "blue collar, working class" Amerika och det finns ett fattigt, oglamoröst Amerika. Och det är Otis Gibbs Amerika.

Otis Gibbs skriver sånger om resor han gjort, om människor han mött. Hans låtskrivande har inget med partier eller politiska teorier. Däremot tar Otis Gibbs konsekvent ställning genom att välja ett underdogperspektiv. Oavsett om han skriver om arbete i fabriker och gruvor, eller saknaden av nära och kära som av en eller annan anledning försvunnit.

Lokal: Tryckhallen

Datum / Tid

onsdag, 18 oktober 2017 kl: 19:30

Plats

Falkenberg, Tryckhallen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad