Menu

Mats Bergström

Falkenberg

Tullbrokyrkan
lördag, 19 oktober 2019 kl:15:00

Hudnära: Bach, brasilianskt och lite Brodway
Mats Bergström - gitarr

Gitarristen Mats Bergström, en av våra mest välrenommerade musiker, föddes i Gävle 1961. Han är utbildad vid Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm med examen 1982. I mer än 35 år har Mats verkat som professionell gitarrist som solist, ackompanjatör och ensembelmusiker. Debuten skedde i Wigmore Hall i London 1983.

I början av 90-talet fortsatte Mats sina studier vid Juilliard i New York. Därefter har musicerandet framför allt skett på kammarmusikscenen, inte minst som sångackompanjatör (Malena Ernman, Olle Persson m.fl.)

Sedan 2006 är Mats medlem av Kungliga Musikaliska Akademien och 2011 mottog han ”Litteris et artibus” av kung Carl Gustav. I Falkenberg har han spelat vid ett flertal tillfällen, både själv och tillsammans med Göran Söllscher.

Vid dagens konsert bjuds på ett varierat program, dock med tyngdpunkten förlagd till Bachs sonator och partitor för soloviolin, egenhändigt arrangerade för gitarr och dokumenterade på den hyllade CD:n ”Sei Solo”.


Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Tullbrokyrkan. Evenemangets längd: ca 2 h inkl. paus. I pausen finns det möjlighet att köpa fika. Vid köp av medlemsbiljett skall medlemskort uppvisas i entrén tillsammans med biljetten.

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Mer info: www.falkenbergskonsertforening.se
Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Datum / Tid

lördag, 19 oktober 2019 kl: 15:00

Plats

Falkenberg, Tullbrokyrkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad