Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Inställt!
kl: 15:00

The Nordic Baroque Band

TullbrokyrkanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

The Nordic Baroque Band
Monica Schmidt Andersen, blockflöjter
Johannes Jacobsson och Sören Storm, barockviolin
Jeanette Eriksson, barockviola, barockviolin
Magnus Malmros, barockcello
Mogens Fangel Damm, cembalo

”The great nordic war” – musik som kretsar kring det stora nordiska kriget mellan 1700-1721

The Nordic Baroque Band bildades 2014 av musiker från Danmark och Sverige. Gruppen specialiserar sig på tidig musik, framförd på tidstrogna instrument. Deras debutalbum nominerades till en Grammy 2019.

Ur Dagens Nyheters recension:
Förstärkta med barytonen Patrik Sandin skivdebuterar de med ett album som spänner mellan 1550 och 1750 på vilket de presenterar en förtjusande udda repertoar – där barocken väsnas och bråkar som mest. Att höra deras Vierdanck, Martin, Albrici och Wilche är mycket upplivande. För att inte tala om den egenhändigt ihopsatta Telemannsviten. (Betyg 4 av 5)

Magasinet OPUS skrev bl.a.:
Vissa skivor är slitvargar. Man lyssnar på dem första gången och tänker ”det här var ju trevligt” utan att ana att det här kommer bli hushållets mest spelade album den här säsongen. Så är det med dansksvenska The Nordic Baroque Bands självbetitlade debut. ...deras fingertoppskänsla för att sätta ihop program med dynamiska blandningar av instrumental- och vokalmusik där tonsättarnamn som Vierdanck, Zelenka och Wilche får lysa lika självklart som färgstarka barockkändisar som Schütz, Telemann och Monteverdi gör att man aldrig tröttnar. Och så spelar de så det sjunger om det.

Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Tullbrokyrkan. Evenemangets längd: ca 2 h inkl. paus. I pausen finns det möjlighet att köpa fika. Vid köp av medlemsbiljett skall medlemskort uppvisas i entrén tillsammans med biljetten.

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Mer info: www.falkenbergskonsertforening.se
Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-14 15:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: