Menu

Doug Seegers

Falkenberg

Värdshuset Hwitan
lördag, 15 augusti 2015 kl:19:00

En hemlös 62 -årig singer-songwriter blir upptäckt vid ett härbärge i Nashville av en svensk countrystjärna, som hjälper honom från gatorna till att bli superstjärna i ett land, kanske musikaliskt sett mest känt för ABBA’s framgångssaga. ”Vad är Abba? frågar Doug Seegers, med en röst fri från ironi.
Historien om Doug Seegers är en askungesaga, eller varför inte säga som det är, ett mindre mirakel.
Mannen som genom Jills Veranda har letat sig in i många svenska hjärtan och som med sin själfulla musik och lyrik tar oss med på en resa genom en hemlös mans liv. Hemma i Nashville går Doug fortfarande till härberget och äter och hänger med polarna. Där skriver han en låt eller två och sjunger sina sånger som han gjort varje dag de senaste åren. På andra sidan Atlanten, här i Sverige, har Doug blivit en av våra allra mest folkkära artister. ”I’m a professional street musician”, säger Doug och
skrattar. Sedan det där speciella avsnittet av Jills Veranda har Doug Seegers varit en upptagen man. En lång sommarturné 2014 med över 70 spelningar, Grammy nominerad för årets Folkvisa i Sverige, nyinspelad duettskiva tillsammans med Jill Johnsson (In Tandem) som redan toppat försäljningslistorna. Intervjuer. Ännu mer turnerande. Och ännu mer intervjuer. Ja, listan kan göras lång.

I sommar kommer Doug tillbaka till Skandinavien för en ny turné och vill inget hellre än att få träffa sina svenska fans igen. Förband är Barbara Lamb som också spelar fiol med Doug.

Hwitans Trädgård i Falkenberg. Insläpp från kl. 18.00. Längd: ca 2 h och 30 min inkl. paus.
Servering finns! Ledsagare medföljer gratis, bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Arrangör: Rootsy Live/Granstigen Promotions.


Värdshuset Hwitan är ett härligt hotell och restaurang med en underbar trädgård med utsikt över Ätran.
Huset stod färdigt i början på 1700-talet och de två flyglarna och trädgården 1924. Hwitan har i olika omgångar i historien fungerat som ett annex till Grand och det gör det nu återigen.

Datum / Tid

lördag, 15 augusti 2015 kl: 19:00

Plats

Falkenberg, Värdshuset Hwitan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad