Doug Seegers

Värdshuset Hwitans trädgårdDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Biljetter till Doug Seegers, 2017 Falkenberg

Genom det populära programmet "Jills Veranda" mötte Doug Seegers svenska folket och han blev snabbt en av vår tids mest folkkära artister. Han är dessutom en av Sveriges flitigaste artister som på tre år hunnit med över 200 konserter och 4 album. I nysläppta albumet "Doug Seegers sings Hank Williams" hyllar Doug ikonen Hank Williams som alltid varit en stor inspirationskälla.

Hank Williams dog samma år som Doug Seegers föddes. Men trots att de nästa avlöste varandra här på jorden, går det inte att överskatta Hank Williams betydelse. Inte bara för Doug Seegers utan för amerikansk populärmusik i stort. Han är inte bara countrymusikens störste legendar, hans popularitet gick långt utöver alla genre-begränsningar. En svensk parallell skulle kunna vara Evert Taube. Om inte alla så i alla fall väldigt många kan sjunga några Taube-strofer eller nynna på några låtar. Och på samma sätt är det med Hank Williams i USA och många andra delar av världen.

Detta är ett drömprojekt för Doug Seegers, som egentligen inte har någon annan ambition än att sprida Hank Williams låtskatt till en ny publik.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-08-18 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Doug Seegers

Doug Seegers, Going Down To The River på Spotify

Livemusiken från Jills Veranda Nashville

Going Down To The River

Doug Seegers, Going Down To The River på Spotify

Going Down To The River

Going Down To The River

Doug Seegers, Boulder To Birmingham på Spotify

In Tandem

Boulder To Birmingham

Doug Seegers blev känd för svenska folket när han medverkade i TV-programmet Jills veranda den 5 mars 2014. Seegers, som vid tillfället var hemlös, satt på en parkbänk i Nashville när produktionsteamet från Eyeworks stötte på honom. Doug framförde sin låt "Going Down to the River" som Jill Johnson och Magnus Carlson gillade så pass mycket att de ville spela in låten i Johnny Cash gamla studio och bygga det sista avsnittet kring Doug, hans låt och bakgrund.


Doug Seegers fick stort genomslag efter sin medverkan i programmet. Seegers facebooksida gick från 200 fans till cirka 13 000 fans på ett dygn. Avsnittet var det mest delade på SVT Play fram till att det av rättighetsskäl togs bort. Låten "Going Down to the River" låg 1 på iTunes topplista i 12 dagar i sträck. Låten återfanns på albumet Livemusiken från Jills veranda, Nashville som placerade sig som 1 på Sverigetopplistan och som sålt guld. Ett skivkontrakt med Lionheart Music Group resulterade i utgivningen av hans debutalbum med samma namn som singeln, "Going Down to the River", och släpptes den 28 maj 2014. Albumet gästades av Emmylou Harris och Buddy Miller och producerades av Will Kimbrough. Albumet sålde guld (20 000 album) i början av augusti och har vid tre tillfällen nått första platsen på Sveriges officiella topplista (15 av hittills 18 veckor på topp 10).


Seegers bokades för 70 spelningar en första vända i Sverige sommaren 2014, bland annat på festivalen Stockholm Music & Arts.