Menu

Dirty Loops *

Göteborg

Pustervik
tisdag, 30 maj 2023 kl:19:00

YOF Creative Partners Presenterar:
Dirty Loops
Pustervik
Datum: 30 maj 2023
Biljettpris ordinarie: 495 kr + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00
Globalt hypade powertrion Dirty Loops gör två spelningar i Göteborg i maj!
Som en helt unik musikalisk företeelse svepte Dirty Loops kraftfullt in med sin omisskännliga hybrid av funk, jazzfusion och soulpop för drygt 10 år sedan då de fick sitt stora genombrott via Youtube.
De gamla kompisarna Jonah, Aron och Henrik gjorde till en början jazzfusion-covers av poppiga hitlåtar från stjärnor som Adele, Justin Bieber och Avicii vilket genererade miljontals lyssningar och fans över hela världen. Dirty Loops satte tidigt ”musicianship” i en helt ny kontext när det gick upp för folk att det går att göra oerhört komplex musik och samtidigt få den att låta enkel, härlig och smittsamt svängig. De individuella prestationerna i bandet har genererat nästintill kultliknande status för varje bandmedlem från fansen, där det fastställts gång på gång att Jonah, Aron och Henrik spelar i en helt egen liga med sin musik.
Quincy Jones tog dem tidigt under sina vingar och de har turnerat med akter som Maroon 5. Debutplattan Loopified släpptes 2014 och sex år senare kom uppföljaren Phoenix tätt följd av Cory Wong-samarbetet Turbo, 2021.
Enligt många, en av världens främsta rytmsektioner, med Henrik på elbas och Aron på trummor, som frontas av Jonahs magiska sång och keyboardspel, i ett ljudlandskap fyllt av nya harmonier och melodier, är Dirty Loops universum något annorlunda och helt eget.
De har spelat flitigt på många av världens främsta scener och festivaler och vi ser fram emot att nu få uppleva ett av världens främsta liveband på Pustervik den 28 maj!
Jonah Nilsson - sång, keyboards
Aron Mellergård - trummor
Henrik Linder - bas

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

tisdag, 30 maj 2023 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad