Menu

Hällas + Hot Breath

Gävle

Gävle Konserthus
lördag, 29 oktober 2022 kl:21:00

Hällas förtrollar allt fler med sin äventyrsrock och magiska atmosfär. Men så kan publiken alltid vänta sig ett musikaliskt äventyr utan motsvarighet.

"Inte sedan Dungens genombrott har ett svenskt band haft ett så särpräglat uttryck”. Så skrev GP om Hällas senaste album Conundrum.

Skivan, som är tredje delen i Jönköping/Linköping/Göteborg-kvintettens äventyrstrilogi om riddaren Sir Hällas, har en gång för alla etablerat gruppen på den skandinaviska rockscenen. Hällas förtrollar sina lyssnare med sin äventyrsrock och magiska atmosfär, en dynamisk symbios av progrock, metal och folkklanger. Kvintettens musikaliska precision, unika uttryck och den karismatiske Tommy Alexanderssons röst gör det svårt för publiken att lämna en Hällas-konsert oberörd. Varje framträdande är ett musikaliskt äventyr skapt för att bjuda in lyssnaren till bandets fantasifulla universum – en oförutsägbar värld där allt är möjligt. Eller som Hymn skrev om Hällas konsert på Plan B i Malmö: "Det är genialiskt, genomtänkt och sassigt.” Vårturnen på det stora hela intog snart skepnaden av ett smärre framgångståg med utsålda spelningar på exempelvis Slaktkyrkan i Stockholm, Pustervik i Göteborg, Sofiehof Underjord i Jönköping och Kulturkirken Jakob i Oslo.

Själva vill Hällas, som fick något av ett undergroundgenombrott med 2017 års album Excerpts From A Future Past och det mycket tack vare den lite otippade hitsingeln Star Rider, att publiken ska glömma vardagen och i stället kliva in i en förunderlig fantasyvärld. Det mesta pekar på att de lyckas alldeles utmärkt med den föresatsen.

Som support denna kväll ser vi eminenta Hot Breath! Bandet med ett hjärta som bultar för musik som pendlar mellan rå Detroit-energi från 60-talet till de smutsiga gatorna i slutet av 70-talets London. Hot Breath fullkomligt rusar av adrenalin och ren lust.

Denna hårdslående kvintett från Göteborg skapar en ny twist inom garagerocken och klör huvudet genom kaklet med ansiktet först. Hot Breath live är en smutsig och intensiv kyss, som en efterfest som aldrig tar slut!

KAKEL i Gävle Konserthus riktar sig till alla som gillar en intim känsla med stående publik. På KAKEL hittar du det som verkligen är på G i popsverige. Mitt i konserthusets foaje bygger vi scenen för att skapa närhet mellan artist och publik. Många vill kalla det klubb, vi kallar det KAKEL!

Stående publik, inga sittplatser, onumrerat.
Åldersgräns: 18 år
Längd: Ca 90 min utan paus
Arrangör: Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.

Datum / Tid

lördag, 29 oktober 2022 kl: 21:00

Plats

Gävle, Gävle Konserthus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad