Menu

Waiting For Love - A Tribute To Avicii

Göteborg

Annedalskyrkan
fredag, 9 augusti 2019 kl:20:00

Big Bauta Music i samarbete med European Choir games, Kultur i väst och Annedals församling presenterar:
Waiting for love - a tribute to Avicii
Annedalskyrkan - Göteborg
Fredag 9 augusti 2019 kl 20.00
Insläpp kl. 19.30
Längd c:a 75 min, ingen paus.
Ingen åldersgräns.

Tim Bergling’s melodic sensibility was outstanding and his lyrics reached an existential depth.

This concert pays tribute to the world-famous artist, whose life was far too short, with unique new versions and choral arrangements of a selection of his most well-known songs. Among the songs that will be performed: Hey Brother, Levels, The Nights, Wake Me Up, and Without You.

The electronic musician and pianist Klas-Henrik ”Klabbe” Hörngren with his suggestive beats and sounds will give the performed music a whole new dimension that will blend well together with the choir. The choral arrangements are written by the talented composer Henrik Dahlgren.

Cast:
Klas-Henrik Hörngren, beat-maker and sound-creator

Härlanda Voces
Härlanda Flickkör
Härlanda Diskantkör

Birgitta Mannerström-Molin, conductor
David Molin, conductor and pianist

Rebecka Åkerblom, sound and light

Tim Berglings känsla för melodier var enastående och hans texter visade ett existentiellt djup.
Konserten är en hyllning till artisten som älskades världen över, men vars liv blev alltför kort. Vi bjuder på ett urval av Aviciis mest kända låtar i helt unika versioner för kör. Exempelvis kommer Hey Brother, Levels, The Nights, Wake me up och Without you att framföras.

Electronica-artisten och pianisten Klas-Henrik ”Klabbe” Hörngren ger låtarna en ny dimension med sina suggestiva beats och ljud som vävs samman med körarrangemang av den hyllade Henrik Dahlgren.

a href=http://www.pusterviksbiljetter.com target=_new www.pusterviksbiljetter.com /a

a href=http://www.pusterviksbiljetter.com target=_new www.pusterviksbiljetter.com /a
a href=http://www.facebook.com/pusterviksbiljetter target=_new Pusterviks Biljetter Facebook /a

Annedalskyrkan är en kyrkobyggnad i Göteborg i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Annedals församling. Den är belägen i stadsdelen Änggården, strax nordväst om Sahlgrenska sjukhuset och strax öster om Slottsskogen.


Kyrkan uppfördes åren 1908-10, och är ritad av Theodor Wåhlin i en blandning av gotik och romansk stil. Den invigdes på Tacksägelsedagen den 25 september 1910 av biskop Edvard Herman Rodhe. Kyrkan är ovanligt nog orienterad i norr och söder, med korutbyggnad i söder. Byggnadsmaterialet är gråbrunt så kallat Skrombergategel med omfattningar, lister och blinderingsliknande dekor i ljus, finhuggen granit. I den sydvästra kanten står ett klocktorn, prytt med en dekorativ huv. Koret är halvrunt avslutat, på den sydvästra sidan är en sakristia utbyggd. Mellan kor och långhus finns en större triumfbåge med flankerande kolonner. Interiören är tvåskeppig, med ett huvudskepp och ett sidoskepp, väggarna pryds med änglabilder. På altaret finns två sjuarmade ljusstakar, uppburna av fyra liggande lejon. Vid renovering 1939 fick kyrkan en målad altartriptyk samt försågs med mittgång.


Den största enskilda utgiftsposten i den nya kyrkan blev orgeln, med 32 stämmor fördelade på tre manualer, till en kostnad av 19 000 kronor. Orgelfasaden i furu samt en elektrisk motor kostade totalt 4 120 kronor.

Datum / Tid

fredag, 9 augusti 2019 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Annedalskyrkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad