Menu

Absolut Jul | Julkonsert med Estradkören

Göteborg

Annedalskyrkan
onsdag, 13 december 2023 kl:19:00

Välkommen till en stämningsfull jul-och luciakonsert tillsammans med Estradkören och våra gästmusiker 42nd Street Orchestra!
För nionde året i rad (med undantag för pandemiåret 2020) har vi förmånen att sprida julglädje i praktfulla Annedalskyrkan. Vi bjuder som vanligt på en härlig blandning av kära julfavoriter, vackra vintervisor, jazziga toner och musikaliska överraskningar.
Estradkören har varit aktiv i Göteborg i över 50 år och leds sedan 1998 av Sverker Domar. Senast har kören varit aktuell med de uppskattade hyllningskonserterna Absolut 60-tal och Absolut 70-tal, och nu är det nu alltså dags för att knyta ihop säcken med Absolut Jul!
Läs mer om Estradkören på estradkoren.se
Dirigent: Sverker Domar
42nd Street Orchestra:
Daniel Lindén – Piano
Åsa Johansson – Fiol
Jonas Franke-Blom - Cello
Samuel Westin – Saxofon

Annedalskyrkan är en kyrkobyggnad i Göteborg i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Annedals församling. Den är belägen i stadsdelen Änggården, strax nordväst om Sahlgrenska sjukhuset och strax öster om Slottsskogen.


Kyrkan uppfördes åren 1908-10, och är ritad av Theodor Wåhlin i en blandning av gotik och romansk stil. Den invigdes på Tacksägelsedagen den 25 september 1910 av biskop Edvard Herman Rodhe. Kyrkan är ovanligt nog orienterad i norr och söder, med korutbyggnad i söder. Byggnadsmaterialet är gråbrunt så kallat Skrombergategel med omfattningar, lister och blinderingsliknande dekor i ljus, finhuggen granit. I den sydvästra kanten står ett klocktorn, prytt med en dekorativ huv. Koret är halvrunt avslutat, på den sydvästra sidan är en sakristia utbyggd. Mellan kor och långhus finns en större triumfbåge med flankerande kolonner. Interiören är tvåskeppig, med ett huvudskepp och ett sidoskepp, väggarna pryds med änglabilder. På altaret finns två sjuarmade ljusstakar, uppburna av fyra liggande lejon. Vid renovering 1939 fick kyrkan en målad altartriptyk samt försågs med mittgång.


Den största enskilda utgiftsposten i den nya kyrkan blev orgeln, med 32 stämmor fördelade på tre manualer, till en kostnad av 19 000 kronor. Orgelfasaden i furu samt en elektrisk motor kostade totalt 4 120 kronor.Absolut Jul | Julkonsert Med Estradkören
2023-12-11 19:00:00
Göteborg, AnnedalskyrkanAbsolut Jul | Julkonsert Med Estradkören
2023-12-12 19:00:00
Göteborg, Annedalskyrkan

Datum / Tid

onsdag, 13 december 2023 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Annedalskyrkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160kr - 320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad