Menu

GBG ACTION FEST

Göteborg

Frihamnen
lördag, 23 juli 2022 kl:16:00

Aeternum Concerts presenterar


GBG ACTION FEST


Nu välkomnar vi er in till en heldag fylld med det mest intressanta inom punk och rock. En scen, åtta band och en redig fest!


CIRCLE JERKS
Äntligen på svensk mark!
Från LA`s South Bay driver ikoniska punkbandet Circle Jerks in över Göteborg.
Keith Morris (OFF!, Flag), Greg Hetson (Bad Religion), Zander Schloss (The Weirdos, Joe Strummer) och Joey Castillo (The Bronx, QOTSA, Danzig, BL’AST!, Wasted Youth) firar, tillsammans med oss denna kväll, 40års jubileum för den klassiska plattan "Group Sex" som satte bandet på kartan världen över med deras energiska, catchiga och "rakt-i-nyllet" punk.
Bandet ses som en "leader of the pack" inom den tidiga LA punk och hardcore-scen som växte fram på 80-talet och nu äntligen får vi se dem på svenska breddgrader.


THE DAHMERS
Få band har lyckats hamna i folkmun så snabbt med hyllningar som The Dahmers. Klassisk punkrock vevas tillsammans med driviga rockriff och en touch av den värld som DEVO skapade för oss alla att avnjuta. Bandet är en flitig livemaskin som för varje framträdande lovordas och hyllas mer och mer.
Vi är extremt glada att kunna se The Dahmers hos oss på första upplagan av GBG Action Fest!


VALIENT THORR
Bandet som klassats som ett av klotets bästa liveakter kommer till Göteborg för att delta i festen.
Snabb, energisk och perfekt ölhävar-rock som kommer förgylla festen med sin närvaro. Valient Thorr har släpp efter släpp visat att de är en spelare att räkna med i den rock/punk-genre de befinner sig i och få kan mäta sig med detta gäng när det kommer till leverans av action-fylld musik!


FREEDOM
Bandet är en av den svenska rockscenens största utropstecken på länge och rotar sig i 70/80talets arbetarrock och tar lyssnaren på en resa från New Jerseys bakgator till glitterfesterna i L.A, packat med powerchords, stora refränger och poetiska texter.
Debutplattan kallas årets bästa skiva och har hittat tiotusentals lyssnare utan varken bolag eller media i ryggen.


IRON LAMB
Ska det vara rock så ska det vara skitigt! Ska det finnas attityder så ska det vara äkta! Det är här Stockholms Iron Lamb kommer in i bilden. Gruskastar-rock i bästa formen! 2018 släppte bandet loss det som skulle bli deras avtryck inom svensk rock med albumet "Blue Haze". Ett album fyllt med attityd, påhittiga låtar och ett medryckande groove som får alla att dyrka riffet.


Plats: Ringön - Göteborg
Datum: Lördag 23:e Juli
Insläpp: 16:00


I samarbete med 333 Company, Prins Katts Hantverksöl, Paradigm Agency, Superlord Recordings


Frihamnen, är Göteborgs innersta hamn och ligger på Hisingen vid Götaälvbrons norra fäste. Frihamnen invigdes den 31 augusti 1922 av kronprins Gustaf Adolf, och ägdes då av Göteborgs Frihamns AB. År 1943 övertogs samtliga aktier av Göteborgs stad.

Datum / Tid


lördag, 23 juli 2022 kl:16:00

Plats

Frihamnen Karta

Typ

Festival

Kostnad

475

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad