Menu

Mer information

    

Toy Dolls (UK)

Göteborg

Pustervik
onsdag, 18 maj 2022 kl:17:00

Showdown & Aeternum Concerts presenterar


TOY DOLLS (UK)
När Toy Dolls började spela 1979 så avfärdade den snofsiga brittiska pressen dom som ett skämt. Det här guldgänget firade 40 år som artister förra året. De har hunnit med att spotta ur sig 13 studioalbum, flera live-plattor samt hållt ett högt tempo med turnérandet världen över. Så vad säger man?
"Skrattar bäst som skrattar sist" känns som ett väldigt passande talesätt. IN YOUR FACE - british music press, sådeså!


Toy Dolls har lyckats med den makalösa bedriften att blanda humor och punk och på något sätt komma undan med det! Hur dom har lyckats med den bedriften är det inte många som vet, men om man spelar klassiker som ”Nellie the elephant”, ”Dig That Groove", och ”Harry Cross" m.m. så brukar de flesta festdeltagarna skina upp.


Är du själv till åren så var du väl med på Augustibuller 2007 och såg Toy Dolls?
Om så är fallet så vet du att detta inte är något att tveka på.


SUPPORT PRESENTERAS SENARE.
DJ: TBA
TOY DOLLS (UK) + SUPPORT
Onsdag 18/5
Pustervik
Dörrar: 19.00
Biljetter finns ute nu via tickster.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Datum / Tid


onsdag, 18 maj 2022 kl:17:00

Plats

Pustervik Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad