Hållkäftenlunch #47 - Sparris & Riesling!
Det säkraste vårtecknet är när sparrisen äntligen tittar upp ur jorden och självklart måste vi uppmärksamma det med en sparrisfest. Vi frossar och förlustar oss i både vit och grön sparris och allt som hör våren till. Jonas och Kim sätter gemensamt ihop en sparrismeny med stöd från sina gamla anteckningar från läromästaren Norbert Lang. Knackishkokt såklart.
I glasen hälls det dyrgripar och klunkvänligt om vartannat från de fina rieslingbyarna i Mosel, Pfalz och de tysktalande "provinserna" Wachau och Göteborg.
Det blir fem serveringar sparris.
Soppa / Rökt fläsksida /Libbsticka
Sparris / Silkesägg / Linser
Knackish vit sparris / Ramslök / Stenbitsrom
Grillad sparris / Lamm / Getfärskost / Raps / Nässla
Sparrisglass / Mazarin / Rabarber
I glasen kommer vinerna från Egon Muller, Weingut Prager, Wine Mechanics och Burklin-Wolf.
Willkommen!