Menu

Vintervärme | Julkonsert med Estradkören

Göteborg

Annedalskyrkan
tisdag, 13 december 2022 kl:19:00

Välkommen till Vintervärme och en stämningsfull kväll tillsammans med Estradkören och våra gästande musiker. I mäktiga Annedalskyrkan bjuder vi på kära julfavoriter blandat med visor, jazztoner och en och annan musikalisk överraskning. Innan vinterkvällen är slut har vi hunnit med såväl ett luciatåg som en klassisk julkonsert.
Estradkören (fd Kören Canto) har cirka 50 medlemmar och har varit aktiv i Göteborg i över 50 år. Kören leds sedan 1998 av Sverker Domar och konserterna kännetecknas av stor musikalisk variation med humoristisk och berättande inramning. De senaste åren har Estradkören bland annat satt upp musikalkonserten From Broadway to West End, Beatleskonserten Ob-la-di Ob-la-da, samt den uppskattade Absolut 60-tal. Kören har också bidragit till ett projekt där rösträttssånger från tidigt 1900-tal spelats in på uppdrag av Göteborgs Universitet.
Läs mer om Estradkören på estradkoren.se
Dirigent: Sverker Domar
42nd Street Orchestra:
Mats Sköldberg – Piano
Åsa Johansson – Fiol
Emma Augustsson - Cello
Samuel Westin – Saxofon

Annedalskyrkan är en kyrkobyggnad i Göteborg i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Annedals församling. Den är belägen i stadsdelen Änggården, strax nordväst om Sahlgrenska sjukhuset och strax öster om Slottsskogen.


Kyrkan uppfördes åren 1908-10, och är ritad av Theodor Wåhlin i en blandning av gotik och romansk stil. Den invigdes på Tacksägelsedagen den 25 september 1910 av biskop Edvard Herman Rodhe. Kyrkan är ovanligt nog orienterad i norr och söder, med korutbyggnad i söder. Byggnadsmaterialet är gråbrunt så kallat Skrombergategel med omfattningar, lister och blinderingsliknande dekor i ljus, finhuggen granit. I den sydvästra kanten står ett klocktorn, prytt med en dekorativ huv. Koret är halvrunt avslutat, på den sydvästra sidan är en sakristia utbyggd. Mellan kor och långhus finns en större triumfbåge med flankerande kolonner. Interiören är tvåskeppig, med ett huvudskepp och ett sidoskepp, väggarna pryds med änglabilder. På altaret finns två sjuarmade ljusstakar, uppburna av fyra liggande lejon. Vid renovering 1939 fick kyrkan en målad altartriptyk samt försågs med mittgång.


Den största enskilda utgiftsposten i den nya kyrkan blev orgeln, med 32 stämmor fördelade på tre manualer, till en kostnad av 19 000 kronor. Orgelfasaden i furu samt en elektrisk motor kostade totalt 4 120 kronor.

Datum / Tid

tisdag, 13 december 2022 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Annedalskyrkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

135kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad