Menu

Mer information

    

Immanuel Wilkins (US)

Göteborg

Nefertiti
lördag, 22 oktober 2022 kl:20:00

Immanuel Wilkins
Doors: 18:00
On Stage: 20:00
Saxofonisten och kompositören Immanuel Wilkins musik väller över med empati och övertygelse. Senaste åren har frontmannen kommit att bli det legendariska jazz-bolaget Blue Notes guldgosse, med topp-recenserade såväl album som live-spelningar bakom sig. Lovsången har varit konstant och fortsätter, vilket gör att vi är otroligt stolta över att kunna presentera denna show för er.
Lyssnare introducerades till Wilkins fängslande sound på hans hyllade debut "Omega", en platta som korades till årets jazzalbum 2020 av The New York Times. Magasinet Jazz Times följde upp och kallade plattan för den viktigaste debuten på flera år.
Wilkins och hans band följde i år upp debuten med plattan "The 7th Hand", som även den hyllas flitigt i media såväl som i musikerkretsar.
Immanuel Wilkins Quartet består av:
Immanuel Wilkins  - Altsaxofon
Micah Thomas - Piano
Rick Rosato - Bass
Kweku Sumbry - Trummor
Länk press:
https://www.newyorker.com/culture/listening-booth/immanuel-wilkinss-divinely-inspired-jazz


Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 22 oktober 2022 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad